FMI a deblocat următoarea tranșă de asistență financiară pentru Republica Moldova

0
Publicat:

Volumul asistenței se ridică la circa 95 de milioane de dolari, a declarat reprezentanța Fondului la Chișinău.

Șefa reprezentanței FMI în Moldova, Armine Khachatryan. Foto: Arhiva Adevărul
Șefa reprezentanței FMI în Moldova, Armine Khachatryan. Foto: Arhiva Adevărul

Consiliul de Administrație al FMI a deschis accesul Moldovei la următoarea tranșă de asistență financiară în valoare de 95 de milioane de dolari, transmite reprezentanța Fondului la Chișinău.

Consiliul de administrație al FMI a finalizat cea de-a patra revizuire a programului Facilității extinse de credit și a programului Fondului extins, aprobând plata de aproximativ 95 de milioane de dolari (70,95 milioane DST)”, se arată în comunicat.

De asemenea, a fost aprobat un program de 173 milioane USD (129,375 milioane DST) susținut de Facilitatea pentru reziliență și durabilitate pe termen lung. Acest program are ca scop sprijinirea eforturilor Guvernului Republicii Moldova de a crește rezistența la șocurile climatice și de a implementa reforme în sectorul energetic.

În decembrie 2021, FMI a aprobat un acord de lansare a unui nou program de cooperare cu Moldova, care este conceput pentru 40 de luni. Pe fondul evenimentelor din Ucraina din mai 2022, suma totală a asistenței a fost majorată cu 260 de milioane de dolari, la 785 de milioane de dolari, din care aproximativ 366 de milioane de dolari fuseseră deja transferate. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite