Oficial FMI: Demonstrăm suportul puternic pentru R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondul Monetar International FMI FOTO Shutterstock
Fondul Monetar International FMI FOTO Shutterstock

Fondul Monetar Internaţional va continua să sprijine Republica Moldova şi poporul ei. Declaraţia îi aparţine directorului general adjunct al FMI, Kenji Okamura, şi a fost făcută după întrevederea cu preşedinta Maia Sandu. Oficialul a spus că a venit la Chişinău pentru a demonstra suportul puternic pentru Moldova în promovarea reformelor, ca ţara să poate face faţă provocărilor, transmite IPN.

„Este o mare onoare pentru mine să mă întâlnesc cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu aici, la Chişinău. Mă bucur mult că mă aflu aici, aceasta fiind prima vizită a conducerii Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova în acest secol”, a declarat Kenji Okamura.

Oficialul a spus că are două motivaţii majore, care l-au făcut să vină în Republica Moldova. „În primul rând, pentru a vedea aici pe loc ospitalitatea voastră extraordinară, manifestată faţă de refugiaţii ucraineni, în condiţiile actuale foarte dificile. În al doilea rând, pentru a demonstra suportul nostru puternic pentru Moldova în promovarea reformelor, ca să puteţi face faţă provocărilor”, a notat oficialul FMI, citat într-un comunicat de presă.

Kenji Okamura intenţionează să viziteze mai multe locuri, să asculte părerile oamenilor de aici şi să afle mai multe despre situaţia actuală şi cum FMI ar putea ajuta Republica Moldova.

„Şi cel mai important, sunt aici pentru ca să vă asigur că FMI va continua să sprijine Republica Moldova şi poporul ei. De asemenea, facem apel la comunitatea internaţională să sprijine Moldova ca să poată face faţă consecinţelor războiului din Ucraina”, a mai spus oficialul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite