Dan Dungaciu: Există două Republici Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Dungaciu, directorul Institutului de studii politice şi relaţii internaţionale al Academiei Române. FOTO Arhivă Adevărul
Dan Dungaciu, directorul Institutului de studii politice şi relaţii internaţionale al Academiei Române. FOTO Arhivă Adevărul

Republica Moldova se va confrunta în viitorul apropiat cu probleme atât de grave, încât perioada electorală şi scrutinul local va părea o vacanţă. Declaraţia aparţine directorului Institutului de studii politice şi relaţii internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

Dan Dungaciu şi-a exprimat speranţa că partidele proeuropene de la Chişinău vor putea să formeze în cele din urmă o coaliţie de guvernare, care să înfrunte situaţia. „Republica Moldova este o ţară fără guvernare, care cheltuieşte lunar milioane de lei pentru întreţinerea unor bănci falite. Moldova se confruntă cu o problemă gravă de credibilitate, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern. O problemă este şi situaţia gravă din sistemul financiar-bancar. Puterea de la Chişinău trebuie să dea libertate sistemului judiciar pentru a rezolva situaţia. Moldova are nevoie de o resetare politică urgentă”, a declarat Dungaciu.

Referindu-se la rezultatele alegerilor din Republica Moldova, Dungaciu a arătat că rezultatele alegerilor locale demonstrează polarizarea societăţii moldoveneşti. „Există două Republici Moldova. Una o reprezintă Chişinăul şi suburbiile sale. Acolo alegătorii sunt bine informaţi. Cealaltă Moldovă o reprezintă restul ţării. Cele două Moldove nu se privesc în ochi atunci când votează. Chişinăul, care votează pro-european, reprezintă un interes strategic pentru Federaţia Rusă, care este conştientă că revoluţiile colorate încep în oraşele mari”, a declarat Dungaciu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite