AFACERE Cazare la hotel Suisse, în biblioteca municipală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele de deasupra bibliotecii sunt închiriate numai străinilor
Apartamentele de deasupra bibliotecii sunt închiriate numai străinilor

Denumirea vechiului local a fost înregistrată de un spaniol care închiriază cinci locuințele din clădirea-monument. În acest moment omul de afaceri oferă servicii complete de cazare vizitatorilor din străinitate, contractați exclusiv online.

La parterul și etajul doi al clădirii de pe bulevardul Ștefan cel Mare, care aparține Primăriei, se află acum Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu", iar la unu - hotelul improvizat.

Te ghidezi ușor după săgețile vișinii pe care scrie „Guest House Suisse" până ajungi în spatele imobilului. La prima scară, pe un perete, poți vedea, discret, logo-ul noului spațiu de cazare. Sub siglă, o grămadă de moloz.

Lux și decadență la hotel „Suisse". Vezi GALERIILE FOTO!

Intrarea se face pe ușa din stânga, pas cu pas, printre schele, pereți vopsiți de curând, materiale de construcții și var împrăștiat haotic. Urci până la primul etaj. Cum treci pragul unui apartament cu ușă nouă, ești întâmpinat într-o cameră elegantă, complet renovată. În total sunt două studiouri și trei apartamente închiriate în regim hotelier. Au mobilier nou, aer condiționat, ecrane LCD în fiecare cameră și Internet Wi-Fi la discreție.

Ca oaspete, servești masa într-un local din vecinătate. În plus, ți se oferă asistență legală și de afaceri, servicii de notariat, traduceri, băuturi, țigari, haine și prezervative, dacă ai nevoie, direct în locuința închiriată. Bineînțeles, contra cost.

Senatorul român Viorel Badea, printre clienți

„Toate apartamentele sunt ale mele. Afacerea cu locuințe în regim hotelier a fost deschisă anul trecut. Tot atunci am înregistrat și marca «Guest House Suisse»", ne spune Antonio Romero Macarro, spaniolul care face bani din serviciile de cazare oferite în clădirea-monument.

Clienții sunt contractați exclusiv online și sunt numai oameni de afaceri și politicieni. Printre ei se numără și senatorul român Viorel Badea, care își va deschide în curând un birou parlamentar aici.

„Domnul Romero a cumpărat apartamentele prin anii '90, când era Serafim Urechean primar", afirmă Lidia Kulikovski, directoarea bibliotecii municipale. Contactat de reporterii „Adevărul" cu privire la acest caz, Serafim Urechean a respins toate apelurile noastre.

„Nu am citit nicăieri că un particular n-are voie să cumpere spații într-o clădire-monument. Reparațiile se fac cu autorizarea noastră. Știu că prin anii '90 actualului proprietar i s-au repartizat ceva apartamente", declară Petru Gontea, șeful Direcției generale locativ-comunale din cadrul Primăriei.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite