Acţiuni anti-sărăcie promise de Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

În ultimul an, sute de mii de oameni au început să trăiască mai rău. Oamenii, atât cei din ţară, cât şi cei de peste hotare, şi-au pierdut veniturile, iar preţurile au crescut. O spune candidata PAS la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu. În calitate de preşedinte, prioritatea sa va fi „să întoarcă autorităţile cu faţa la problemele reale ale oamenilor, pentru a-i ajuta să treacă cu bine peste această criză”, transmite IPN.

Maia Sandu spune că va da jos gardul de la Preşedinţie pentru a fi „aproape de oameni”. Va asigura ca reşedinţele luxoase ale preşedintelui şi spaţiile nefolosite ale clădirii Preşedinţiei să fie folosite în interes public. Va veni cu iniţiative legislative de lichidare a unor funcţii inutile din instituţiile statului, pentru care se plătesc salarii mari.

Candidata promite că va identifica soluţii legale pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Va examina de urgenţă proiectul bugetului pentru anul 2021, care trebuia să fie în Parlament încă în luna septembrie şi care încă nu a fost prezentat nici în Guvern, şi va veni cu propuneri pentru a se asigura că banii sunt cheltuiţi pentru oameni.

Maia Sandu promite că va scoate Moldova din izolare internaţională şi va aduce bani pentru economie, prin granturi, finanţări externe. Va depune toate eforturile diplomatice şi politice pentru a avea o relaţie bună cu Federaţia Rusă, în baza intereselor naţionale ale Republicii Moldova. Va solicita suportul partenerilor internaţionali pentru depăşirea pandemiei, prin introducerea de urgenţă a asigurării tratamentului gratuit anti-COVID pentru pacienţii care se tratează la domiciliu.

Candidata mai spune că va iniţia discuţii cu partenerii internaţionali pentru ajutorul persoanelor în vârstă cu venituri mici. Va propune un program de susţinere a micului business afectate de COVID şi va identifica resurse pentru a ajuta agricultura să iasă din criza provocată de secetă.

Va declara corupţia ca „pericol de securitate naţională” şi va reanima Biroul Anticorupţie, format pe timpul când era premier, care va acorda suport Consiliului Suprem de Securitate. Va insista pe investigarea imediată a dosarelor de rezonanţă, legate de furtul miliardului concesionarea aeroportului, dosarele problematice din sistemul bancar şi sistemul de asigurări, mai spune candidata.

Maia Sandu dă asigurări ca va fi preşedinta al tuturor, indiferent cu cine a votat persoana. Potrivit ei, pe 15 noiembrie este ziua schimbării, iar Igor Dodon trebuie să rămână în trecut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite