Volodimir Zelenski, în vizită în Arabia Saudită: subiectele de pe agenda întrevederii cu prințul moștenitor

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi că a ajuns în Arabia Saudită pentru a discuta despre medierea acestei ţări în schimburile de prizonieri de război dintre Kiev şi Moscova.

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

„Am ajuns în Arabia Saudită” pentru discuţii cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, a anunţat Zelenski pe contul său de X.

Negocierile se vor concentra pe „formula de pace” propusă de conducerea de la Kiev pentru a pune capăt invaziei ruse şi pe „întoarcerea prizonierilor de război” deţinuţi de Moscova, la care Riadul „a contribuit deja”, a adăugat șeful statului ucrainean.

Ucraina, care a organizat mai multe întâlniri multilaterale asupra formulei sale de pace, speră să organizeze în primăvară un summit pe această temă în Elveţia.

„Acum suntem foarte aproape de organizarea primului summit de pace şi contăm pe continuarea sprijinului activ din partea Arabiei Saudite”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Arabia Saudită a acţionat anterior ca mediator în schimburile de prizonieri dintre Ucraina şi Rusia, transmite Agerpres, care citează AFP și Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite