Un preot catolic a fost decapitat în Siria, după ce mănăstirea în care se afla a fost atacată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împrejurările crimei nu au fost elucidate FOTO AFP
Împrejurările crimei nu au fost elucidate FOTO AFP

Un preot catolic a fost executat de rebeli, la o mănăstire din nordul Siriei, relatează agenţia de ştiri a Vaticanului, care precizează că împrejurările crimei nu au fost încă elucidate.

Preotul Francois Murad, în vârstă de 49 de ani, a fost decapitat pe 23 iunie, când rebelii au atacat mănăstirea unde acesta se afla. Mai multe surse citate de CNN afirmă că atacurile au legătură cu grupul jihadist al-Nusra Front.

O filmare în care se pare că ar fi înfăţişată execuţia, dar a cărei autenticitate nu a fost confirmată, a fost postată pe mai multe site-uri catolice.

Părintele Murad era membru al ordinului franciscanilor şi se mutase la mănăstirea din regiunea Gassanieh pentru a fi în siguranţă, au declarat surse de la Vatican pentru CNN.

Preotul Pierbattista Pizzaballa, conducătorul franciscanilor din regiune, a afirmat, în acest context, că Siria a devenit un teren minat inclusiv pentru comunitatea internaţională.

„Să ne rugăm ca acest război absurd şi ruşinos să se încheie curând şi ca poporul sirian să poată duce din nou o viaţă normală“, a declarat el. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite