Statele Unite şi aliaţii au efectuat zeci de lovituri aeriene contra grupării teroriste Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite şi aliaţii au efectuat miercuri 27 de lovituri aeriene contra militanţilor Statului Islamic în Siria şi Irak, a anunţat joi armata americană, informează Reuters.

Unsprezece lovituri au fost efectuate în Siria, şapte dintre acestea în apropierea oraşului Hasaka, potrivit unui comunicat al armetei americane, citat de Reuters. De asemenea, în Irak, obiective ale militanţilor au fost lovite în 16 raiduri în apropierea a opt oraşe diferite.

Statele Unite a anunţat miercuri că armata americană a efectuat prima lovitură cu o dronă de la o bază din Turcia împotriva unor ţinte ale Statului Islamic în Siria. 

Un atac folosind drona a fost efectuat şi în Pakistan, cinci talibani fiind ucişi. Lovitura a avut loc în regiunea Lawra Mandi din Waziristan Nord, o regiune tribală la frontiera cu Afganistanul devenită refugiu pentru talibani de la căderea regimului lor la Kabul în 2001, potrivit AFP.

Forţele americane sunt foarte active în ultimele luni atât în zona Orientului Mijlociu, dar şi în Asia, în difeite regiuni ale Pakistanului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite