Senzorii pentru detectarea activităţii creierului unui angajat, la căutare în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În China, mai mulţi angajaţi poartă căşti sau şepci echipate cu senzori care le analizează undele cerebrale în scopul detectării stresului, furiei sau oboselii.

Această practică este întâlnită în aproximativ 20 de companii, îndeosebi în transporturi.

La uzina Hangzhou Zhongheng Electric, senzorii implantaţi în căştile purtate de angajatori culeg date despre schimbările lor emoţionale şi le trimit ulterior către calculatoare, care arată ulterior dacă cineva este prea stresat, prea anxios sau prea obosit, relatează slate.fr.

Potrivit conducerii, scopul acestei practici este de a îmbunătăţi ritmul muncii şi de a creşte eficienţa.

Un angajat prea emotiv într-un post cheie poate afecta un lanţ de producţie. Datorită senzorilor, managerul este prevenit şi poate cere angajatului să facă o pauză, să schimbe postul sau să plece acasă şi să se întoarcă a doua zi, explică pentru South China Morning Post o profesoară implicată în acest program.

Şi conductorii trenurilor de mare viteză din Shanghai poartă senzori care le măsoară activitatea cerebrală. Dacă un conductor este obosit peste măsură, incapabil să se concentreze sau pe cale de a adormi, datele trimise către calculator pot declanşa sistemul de alertă.

Această tehnologie există şi în alte ţări, dar este foarte puţin folosită. În Statele Unite, de exemplu, astfel de senzori sunt utilizaţi de către trăgătorii cu arcul care vor să-şi amelioreze performanţele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite