Prima ţară care propune să nu mai fie numărate cazurile de îmbolnăvire de COVID-19: Le vom trata ca pe cele de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Grupul operativ de răspuns la pandemia de COVID-19 din Singapore a înaintat o propunere prin care cazurile de infecţie cu noul coronavirus să fie tratate ca îmbolnăvirile de gripă şi să se renunţe la contabilizarea numărului de contaminări zilnice.

Obiectivul acestei modificări este să permită populaţiei „să-şi vadă de vieţile lor” în timp ce controlul pandemiei se va realiza prin vaccinare şi tratamente mai eficiente în locul regulilor de combatere impuse populaţiei, ca până acum.

Singapore, un oraş-stat din sud-estul Asiei cu o populaţie de 5,7 milioane de oameni, a înregistrat de la începutul pandemiei 62.617 de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, între care 36 mortale. Este unul din statele cu cele mai dure măsuri de combatere a răspândirii virusului din lume.

„În loc de o monitorizare cotidiană a numărului de îmbolnăviri zilnice de COVID-19 ne vom concentra asupra consecinţelor”, au scris miniştrii sănătăţii, finanţelor şi comerţului într-un op-ed publicat în Straits Times.

„Câţi dintre ei se îmbolnăvesc grav, câţi sunt internaţi la terapie intensivă, câţi au nevoie să fie intubaţi sau conectaţi la oxigen şi aşa mai departe. Aşa procedăm acum când e vorba de monitorizarea cazurilor de gripă.

Nu o putem eradica, dar putem transforma pandemia în ceva mai puţin ameninţător, precum gripa, boala mână - gură - picior sau pojarul, şi să ne vedem de vieţile noastre”,au arătat oficialii.

Singapore îşi propune atingerea unei ţinte de vaccinare de 60% din populaţie care să fie imunizată cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 luna aceasta.

„Dovezile preliminare sugerează că putem atenua cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 prin intermediul vaccinării populaţiei. Vestea proastă este că boala COVID-19 nu va dispărea poate niciodată, cea bună este că e posibil să trăim normal în prezenţa ei”, mai arată miniştrii în editorialul publicat în Strat Times.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite