Kim Jong-un a destituit mai mulţi oficiali de rang înalt din cauza unui „incident grav” legat de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un FOTO Arhivă
Kim Jong-un FOTO Arhivă

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a concediat mai mult oficiali de rang înalt sub acuzaţia că ar fi responsabili de un „grav incident” legat de combaterea COVID-19, boală a cărui prezenţă în Coreea de Nord nu a fost recunoscută până acum de către regimul de la Phenian, transmite AFP.

Aceşti oficiali au „cauzat un grav incident care provoacă o enormă criză pentru securitatea naţiunii şi poporul său”, a declarat Kim în cursul unei reuniuni a Biroului Politic, citat de agenţia oficială KCNA.

Agenţia nu a dat niciun detaliu despre numărul persoanelor concediate, nici despre faptele care le sunt reproşate, dar Kim i-a acuzat că ar fi „dovada egoismului şi a pasivităţii”.

„Incompetenţa şi iresponsabilitatea înalţilor responsabili reprezintă un factor major al lentorii în executarea unor sarcini importante”, a adăugat liderul de la Phenian în cursul reuniunii, potrivit KCNA.

Până acum, regimul de la Phenian nu a recunoscut prezenţa coronavirusului SARS-CoV-2 pe teritoriul nord-coreean.

La conducerea unei ţări cu un sistem de sănătate şubred, Kim Jong-un a decis în ianuarie 2020 să închidă de tot frontierele Coreei de Nord în scopul de a împiedica răspândirea coronavirusului.

Phenianul nu a anunţat cazuri de COVID-19, nici în presa oficială, nici în datele comunitate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Experţii internaţionali se îndoiesc de faptul că statul nord-coreean nu ar fi afectat de COVID-19.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite