Preşedintele parlamentului turc trimite spre ratificare aderarea Suediei la NATO. Parlamentul ungar, „decizie suverană''

0
Publicat:

Preşedintele parlamentului turc, Numan Kurtulmus, va trimite comisiei de afaceri externe a parlamentului proiectul de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO, după ce va reveni miercuri în Turcia de la Praga, a declarat o sursa din parlament, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Suedia, mai aproape de aderarea la NATO.FOTO Shutterstock
Suedia, mai aproape de aderarea la NATO.FOTO Shutterstock

„Sper că proiectul va ajunge la adunarea generală a parlamentului cât mai curând posibil şi parlamentarii vor decide", a declarat Kurtulmus, citat de agenţia de presă turcă Anadolu.

Turcia „ajunge acolo unde noi suntem de luni întregi"  

După convorbiri cu omologul său turc, ministrul de externe al Ungariei a declarat marţi că Parlamentul Ungariei va lua o „decizie suverană" cu privire la ratificarea candidaturii Suediei la NATO.

„Prin transmiterea proiectului de lege care aprobă candidatura Suediei de aderare la NATO către parlamentul turc pentru ratificare, (Turcia) ajunge acolo unde noi suntem de luni întregi", a spus Szijjarto, referindu-se la un proiect de lege ungar care se află în parlament de anul trecut.

După 17 luni de blocaj, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a supus în mod oficial luni parlamentului spre ratificare protocolul de aderare a Suediei la NATO, a anunţat preşedinţia de la Ankara.

Turcia şi Ungaria sunt ultimele ţări membre ale NATO care nu au ratificat până acum aderarea Suediei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite