Video Oamenii au rămas șocați după ce au descoperit cum sunt făcute insulele artificiale: „Fascinant, dar trist”

0
Publicat:

Insule artificiale, o realizare impresionantă a ingineriei umane, au apărut în locuri care odinioară erau acoperite de apă. Unii oameni au rămas „șocați” după ce au aflat, în sfârșit, cum sunt construite, potrivit Daily Mail Online.

Insulele artificiale găzduiesc unele dintre cele mai cunoscute repere din lume, cum ar fi Palm Jumeirah din Dubai și Aeroportul Internațional din Hong Kong.

Palm Jumeirah. FOTO Shutterstock
Palm Jumeirah. FOTO Shutterstock

Un videoclip, distribuit pe Instagram și preluat de sursa citată arată cum se nasc aceste structuri.

Procesul, descris ca fiind „tulburător” și „fascinant, dar trist”

Crearea acestor insule poate dura ani de muncă și presupune diverse metode. Una dintre acestea poartă numele de recuperare.

Procesul presupune construirea de teren într-o întindere de apă prin depunerea de sol, nisip sau alte materiale de construcție pe fundul mării.

Dragele colectează adesea nisip de pe fundul oceanului și îl transportă la fața locului, unde este modelat și compactat pentru a crea insula artificială.

Părțile laterale ale insulei sunt „blindate” cu piatră sau beton, pentru a le proteja de apă și valuri.

După ce este stabilizată, insula poate fi dezvoltată, prin construirea de clădiri, drumuri sau stațiuni.

Atunci când sunt construite în ape adânci sau expuse, insulele artificiale realizate prin această metodă necesită mult timp pentru realizare și pot deveni foarte costisitoare.

Implementarea procedurii este, de obicei, limitată la adâncimi ale apei de 10-20 de metri și doar dacă insula este în mare parte adăpostită și construită pe o fundație destul de solidă.

„M-a făcut să mă simt inconfortabil”

Videoclipul distribuit pe Instagram, care detaliază cum sunt create aceste insule artificiale a șocat unii utilizatori ai rețelei sociale. 

„Din anumite motive, m-a făcut să mă simt inconfortabil”, a scris Enna Snow. 

O altă persoană a spus: „Fascinant, dar trist. Ne jucăm de-a zeii și, de fapt, ne autodistrugem. Las-o baltă.

Un alt utilizator a avertizat cu privire la impactul asupra mediului, adăugând: „Incredibil cât de mult trebuie să afecteze fundului mării.” 

Altcineva a catalogat procedura drept „tulburătoare”

Construirea Palm Jumeirah. FOTO www.travelzoo.co
Construirea Palm Jumeirah. FOTO www.travelzoo.co

Faimosul Palm Jumeirah din Dubai a fost construit printr-un proiect masiv de recuperare, care a implicat dragarea a 120 de milioane de metri cubi de nisip de pe fundul mării și detonarea a șapte milioane de tone de rocă din Munții Hajar din apropiere. Apoi a fost construit un dig în formă de semilună pentru a proteja insula de valurile și curenții Golfului Persic.

Construirea sa a durat șase ani și a costat 12 miliarde de dolari.

În lume

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite