O fată de 16 ani din India spune că a fost violată de sute de bărbaţi

0
0
În India, în anul 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de viol împotriva femeilor, adică unul la aproximativ fiecare 18 minute.FOTO: Pixabay
În India, în anul 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de viol împotriva femeilor, adică unul la aproximativ fiecare 18 minute.FOTO: Pixabay

O tânără de 16 ani din vestul India a acuzat că a fost violată de sute de ori, de sute de bărbaţi. Astfel, cel puţin şapte bărbaţi au fost arestaţi în cel mai recent caz înfiorător care scoate în evidenţă problema violenţei sexuale din această ţară asiatică.

Tânăra a făcut o declaraţie adresată Comitetului pentru Protecţia Copilului (CWC) în  data de 11 noiembrie, spunând că a fost violată de 400 de persoane în districtul Beed din statul Maharashtra, potrivit preşedintelui CWC, Abhay Vitthalrao Vanave. În plângerea ei, fata care nu avea o locuinţă a că printre agresori erau şi doi poliţişti, potrivit CNN.

Fata cerşea bani într-o staţie de autobuz de unde a fost luată cu forţa de trei bărbaţi, care au obligat-o să întreţină relaţii intime, a spus Vanave. Cu toate acestea, numărul presupuşilor violatori este foarte greu de stabilit cu exactitate, iar fata ar putea identifica cel puţin 25 dintre ei, a adăugat Vanave.

Adolescenta a încercat să depună o plângere la poliţie împotriva unuia dintre agresori, un bărbat care a şi bătut-o, dar ofiţerii nu i-au înregistrat-o.

Poliţia care nu a vrut să comenteze acuzaţiile pentru BBC, a emis un comunicat luni prin care a precizat că a înregistrat dosare împotriva a opt bărbaţi, inclusiv un minor, pentru infracţiuni de viol şi infracţiuni la legea privind protecţia copiilor, care prevede pedepse mai severe în cazurile de agresiune sexuală ale minorilor.

A fost înregistrat, de asemenea, şi un dosar în temeiul Legii privind interzicerea căsătoriei copiilor. Fata a declarat la poliţie că a fost obligată să se căsătorească la vârsta de 13 ani cu un bărbat de 33 de ani care a abuzat-o sexual.

Ea a mai spus că a fost agresată sexual de tatăl ei şi din acest motiv a decis să fugă şi din casa părinţilor, după ce a fugit din cea a soţului, fiind nevoită să doarmă în staţia de autobuz.

 „Cel mai tragic caz de viol de care am auzit vreodată. Această fată a fost torturată în fiecare zi. Cerem luarea de măsuri ferme împotriva tuturor vinovaţilor”, a declarat activista pentru drepturile femeilor, Yogita Bhayana.

Potrivit National Crime Records Bureau din India, în anul 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de viol împotriva femeilor, adică unul la aproximativ fiecare 18 minute. Experţii cred că numărul real este mult mai mare, pentru că multe femei nu reclamă de frică. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite