Liderul opoziției parlamentare, Madumarov, a fost arestat în Kârgâzstan sub suspiciunea de trădare

0
Publicat:

Madumarov va rămâne în arest până pe 24 octombrie.

Adakhan Madumarov. Foto: Nexta TV via Twitter
Adakhan Madumarov. Foto: Nexta TV via Twitter

Liderul fracțiunii parlamentare de opoziție Butun Kyrgyzstan (Kârgâzstanul Unit), Adakhan Madumarov a fost arestat sub suspiciunea de înaltă trădare, urmând a rămâne în arest până pe 24 octombrie, precizează serviciul de presă al Curții Supreme din Kârgâzstan.

Prin decizia Tribunalului Districtual Pervomaisky din Bishkek din 2 septembrie 2023, cererea anchetatorului Ministerului Afacerilor Interne a fost satisfăcută, Madumarov a fost supus unei măsuri preventive sub formă de detenție pe durata anchetei, adică până la 24 octombrie 2023, cu detenție în centrul de arest preventiv al Comitetului de Stat pentru Securitate Națională al Republicii Kârgâze”, se arată în mesaj.

Potrivit avocatului politicianului, Gulyana Ubalieva, Madumarov a fost acuzat în temeiul unui articol despre trădare. Până acum, avocatul nu a reușit să ia cunoștințăde materialele dosarului.

Parlamentul kârgâz include reprezentanți a șase partide politice, „Butun Kârgâzstan” fiind o facțiune de opoziție.

Madumarov a fost anterior președintele parlamentului kârgâz și a lucrat și ca secretar al Consiliului de Securitate al republicii. Ministerul Afacerilor Interne nu a comentat încă faptul reținerii parlamentarului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite