Cum a reușit un bărbat să devină tatăl a 60 de copii. Membrii comunității LGBTQI au făcut descoperirea
0Un eveniment comunitar, organizat de membrii LGBTQI din Australia, a avut drept deznodământ o descoperire șocantă. Mai mulți părinți au fost contrariați de asemănările izbitoare dintre copiii lor. Nici nu era de mirare, pentru că micuții aveau cu toții ceva în comun: același tată biologic.
Un bărbat din Australia pare să fi obținut venituri substanțiale din meseria de „tată”. Omul a vrut să îi ajute pe membrii comunității LGBTQI să aibă urmași, așa că a devenit donator de spermă. Mai mult decât atât, el chiar ar fi dialogat cu mulți dintre viitorii părinți, prin intermediul unor forumuri online sau al rețelelor de socializare.
Donatorul a apelat la identități false
Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită public, a folosit patru pseudonime diferite pentru a dona spermă membrilor comunității LGBTQI din Australia. Astfel el a ajuns să fie tatăl biologic a peste 60 de copii. Și probabil că nu ar fi fost prins niciodată, dacă părinții nu sesizau uluitoarea asemănare dintre micuții lor. Totul s-a întâmplat în urma unei ieșiri la grătar.
Pentru a-și confirma bănuielile, oamenii au început să dea telefoane la mai multe clinici locale, specializate în fertilizare in vitro, pentu a vedea dacă același bărbat se înregistrase cumva în mai multe locuri.
Doctorul Anne Clark, de la clinica Fertility First, a declarat că bărbatul ar fi venit să doneze la ei doar o singură dată, scrie News Corp.
„Motivul pentru care a fost descoperit este că nu era pe deplin caucazian”, a mai adăugat medicul, citat de DailyMail.
Se pare însă că tăticul își oferea serviciile și prin alte metode, neoficiale, nereglementate și bineînțeles, interzise prin lege. Spre exemplu, el a dat anunțuri pe grupuri de Facebook.
Doctorii clinicii Fertility First au raportat la Guvern cazul bărbatului, însă până în prezent nu au primit vreun răspuns.
„Știm că a fost răsplătit cu cadouri, vacanțe – toate acestea constituie o infracțiune penală”, a spus Dr. Anne Clark.
Donatorii de pe Facebook, la mare căutare
În Australia, plata sau oferirea de cadouri în schimbul obținerii de țesut uman, de orice fel, este ilegală și se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare.
Cu toate acestea, donațiile nereglementate sunt în plină expansiune, datorită apariției grupurilor online care fac legătura între părinții doritori și donatori.
Două pagini de Facebook, Sperm Donation Australia și Australian Backpackers Seeking Sperm Donation, sunt pline de postări cu astfel de anunțuri, al căror rezultat final este venirea pe lume a unui copil.
„Salutare tuturor. Se caută un donator AI (inseminare artificială) fără copărinte. Sunt o tânără singură de 19 ani, am propria mea casă, un loc de muncă și o afacere”, se arată într-o postare.
Directorul național al Donor Conceived Australia, Aimee Shackleton, este îngrijorată de faptul că nu se ține seama de efectele pe care o astfel de decizie le poate avea, în viitor, asupra copilului.
„Oamenii vorbesc despre întâlnirea într-o parcare sau hotel și transmiterea unui eșantion nou (de spermă, n.r.) pentru utilizare imediată... viața noastră ar trebui să înceapă cu demnitate, și nu ca un proces al unei tranzacții anonime nereglementate”, este de părere Aimee Shackleton.
Ea susține că, atunci când copilul va crește, ar putea dori să-și cunoască ambii părinți biologici sau să ia legătura cu frații lor, care ar putea fi zeci, în astfel de cazuri.