Al doilea Titanic va porni după 110 ani spre New York INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
titanic II

Miliardarul australian Clive Palmer a anunţat recent că va relua construcţia transatlanticului Titanic II, copia fidelă a predecesorului său, RMS Titanic, care s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în timpul cursei inaugurale, provocând moartea peste 1.500 de oameni din cei peste 3.300 aflaţi la bord.

Noua navă va fi finalizată şi va fi lansată la apă în 2022, urmând să efectueze cursa inaugurală la exact 110 ani după Titanicul original.

La această cursă inaugurală, Titanic II ar urma să parcurgă traseul original, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (SUA). Din raţiuni financiare, va exista şi o cursă pre-inaugurală, de la Dubai la Southampton.

Bărci de salvare suplimentare

În afară de sistemele moderne de navigaţie şi de siguranţă, precum şi de bărcile de salvare suplimentare, transatlanticul va fi, în detaliu, aproape identic cu Titanicul original. 

S-a acordat foarte multă importanţă bărcilor de salvare suplimentare - de fapt plute de salvare moderne, acoperite, care pot duce în total 800 de persoane - tocmai pentru că în cazul Titanicului original, lipsa bărcilor a fost unul dintre factorii care a mărit considerabil bilanţil tragediei.

Cabinele vor avea acelaşi aspect ca în 1912, la fel şi saloanele şi restaurantele, şi chiar celebra scară care apre în filmul „Titanic“ din 1997, al lui James Cameron. 

Până şi numărul de oameni de la bord vor fi similar: 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului. Pasagerii vor beneficia tot de 835 de cabine, împărţite, la fel ca pe RMS Titanic, în clasa întâi, a doua şi a treia.

Un vis amânat

Compania Blue Star Line, deţinută de Clive Palmer, lucrează la proiectul Titanic II din 2012, cât era prevăzut iniţial să înceapă construcţia navei, care urma să fie lansată în 2016. 

Începutul construcţiei a fost amânat în 2012 din cauza unor dispute pecuniare cu constructorul chinez, iar în anul următor, Clive Palmer a avut o serie de probleme financiare şi proiectul a fost amânat pentru începutul lui 2014, apoi pentru sfârşitul lui 2014. 

Mărimea averii lui Clive Palmer este considerabilă – un miliard de dolari SUA în 2015 - dar costul proiectului Titanic II este pe măsură: 700 de milioane de dolari. 

În 2015, o nouă dispută între constructori şi una dintre firmele lui Palmer a întârziat construcţia, dar o instanţă i-a obligat pe chinezi la plata a sute de milioane de dolari, ceea ce a readus proiectul în actualitate. 

Însă, în pofida anunţului privind lansarea la apă în 2022, o purtătoare de cuvânt a companiei Blue Star Line, contactată de „The Guardian“, a precizat că, de fapt, nu a fost stabilită o dată concretă, că nu au început încă lucrările de construcţie şi că nu au fost încheiate noile contractele cu constructorii.

CLICK PE INFOGRAFIE PENTRU A MĂRI

Imagine indisponibilă
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite