Agenții ruși încearcă să se infiltreze în comunitățile online de gaming, avertizează șeful Microsoft VIDEO

0
Publicat:

Președintele Microsoft a relatat că au fost descoperite recent mai multe eforturi ale grupării Wagner și ale serviciilor secrete rusești pentru a pătrunde în comunitățile online de gaming și a distribui informații false despre război. 

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că echipa de analiză a amenințărilor digitale a companiei a identificat recent eforturi ale grupului Wagner și ale serviciilor secrete ruse de a pătrunde în aplicații de jocuri precum Discord, potrivit Semafor. Discord este platforma de socializare unde au apărut pentru prima dată documentele Pentagonului recent scurse.

„În jurul jocurilor ai o comunitate de jucători, care se reunesc, vorbesc între ei, inclusiv atunci când joacă un joc. Și în ultimele câteva luni, echipa noastră de analiză a amenințărilor digitale a identificat eforturile rușilor de a pătrunde practic în unele dintre aceste comunități de jocuri”, a declarat șeful Microsoft. 

Șeful Microsoft a subliniat necesitatea unei strategii naționale de consolidare a apărării cibernetice folosind inteligența artificială, invocând de asemenea amenințarea campaniilor de influență ale altor adversari străini precum China și Iran.

„Am sfătuit guvernele cu privire la acest lucru, este grupul Wagner, este serviciul de informații rusesc și îl folosesc ca un loc pentru a pune în circulație informații”, a mai spus Brad Smith. 

Președintele Microsoft a explicat că rușii foloseau astfel de comunități de jocuri pentru a publica informații. Brad Smitha a adăugat că țările ar trebui să fie mai îngrijorate de „o amenințare digitală foarte largă”, invocând atacuri cibernetice în Ucraina și atacuri ransomware în infracțiunile financiare.

Potrivit președintelui Microsft, inteligența artificială ar trebui folosită ca unul dintre instrumentele de apărare împotriva unor astfel de amenințări digitale.

Documente secrete aparute în spațiul public

Documente secrete apărute online detaliază mai multe aspect privind războiul din Ucraina, în hârtii fiind consemnat și sprijinul militar pe care l-ar fi oferit România.

Analiștii sunt însă sceptici cu privire la veridicitatea informațiilor, menționând că actele ar fi putut fi modificate de Federația Rusă sau chiar scurse voit de către Pentagon.

Jack Teixeira, angajat al Gărzii Naţionale Aeriene, a fost arestat joi, 13 aprilie, fiind suspectul principal în cadrul unei anchete privind curgerea de documente confidenţiale americane. Potrivit Pentagonului, cazul prezintă un risc „foarte grav” pentru securitatea naţională.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite