Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

0
0

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o discuție telefonică cu premierul indian Narendra Modi căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina FOTO Profimedia

Premierul indian Narendra Modi a dat curs unei rare conversații telefonice cu președintele ucrainean la aproximativ o lună de când conducerea de la Kiev a criticat New Delhi.

Volodimir Zelenski i-a "mulţumit lui Narendra Modi pentru sprijinul indian privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", se arată într-un comunicat publicat de președinția ucraineană, potrivit Agerpres.

În timpul discuției de marți, Zelenskia  vorbit cu Modi despre "importanţa consolidării parteneriatului ucraineano-indian pe fondul agresiunii ruse împotriva Ucrainei", potrivit preşedinţiei de la Kiev.

În urmă cu aproximativ o lună, conducerea de la New Delhi a fost criticată pentru neutralitatea sa față de războiul izbucnit de ruși pe teritoriul Ucrainei. Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, acuza atunci India că ar "beneficia" de "sacrificiile" ucrainene și occidentale. 

"India are doar posibilitatea de a cumpăra petrol rusesc la un preţ foarte mic (...) pentru că cineva moare în Ucraina şi cineva din Europa aplică sancţiuni", a declarat atunci Dmitro Kuleba.

Dmitro Kuleba a plecat, luni, într-un turneu de 10 zile în Africa pentru a consolida sprijinul politic pentru Ucraina pe continent. Și Rusia încearcă să atragă Africa de partea sa, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, vizitând mai multe țări africane în această vară. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite