Valetul reginei care a instalat în faţa palatului Buckingham anunţul naşterii bebeluşului regal, obligat să se întoarcă în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vatetul indian Badra Azim şi secretara reginei, Ailsa Anderson, amplasând anuntul privind naşterea bebeluşului regal
Vatetul indian Badra Azim şi secretara reginei, Ailsa Anderson, amplasând anuntul privind naşterea bebeluşului regal

Badar Azim, valetul care a ajutat-o pe secretara reginei Elisabeta a II-a la instalarea pe şevalet, în faţa palatului Buckingham, a anunţului privind naşterea bebeluşului regal a fost nevoit să se întoarcă în ţara de origine, India, pentru că nu i-a fost reînnoită viza britanică.

Valetul era de gardă la poarta Privy Purse şi de aceea a ajutat-o pe Ailsa Anderson, secretara reginei Elisabeta a II-a, la instalarea anunţului privind naşterea prinţului George, bebeluşul prinţului William şi al lui Kate Middleton. De atunci s-au întâmplat lucruri nedorite în viaţa lui: nu a obţinut reînnoirea vizei britanice, aşa că a fost nevoit să se întoarcă la părinţi, în India, la periferia Calcuttei, scrie „Le figaro“.

Acum o săptămână era aclamat de ziarişti şi de curioşii din faţa porţii palatului Buckingham, iar acum a fost nevoit să se întoarcă în India. El se afla în Marea Britanie din 2010, fiind salariat model în serviciul familiei regale de anul trecut. Tânărul indian de 25 de ani a fost nevoit să plece din locuinţa de serviciu din fostele grajduri ale palatului Buckingham şi să se întoarcă în ţara natală fiindcă nu i s-a reînnoit viza britanică. S-a întors în casa cu două camere a părinţilor săi, în care locuiesc nouă persoane.

Decizia administraţiei britanice este cu atât mai greu de înţeles cu cât ea întrerupe un parcurs fără greşeală al tânărului indian. În India, Badar Azim, copil într-o familie numeroasă, a fost luat în grijă de orfelinatul St-Mary, administrat de Congregaţia irlandeză a fraţilor creştini. Organizaţia, care vine în sprijinul celor defavorizaţi, i-a asigurat în 2008 studiile la colegiul internaţional de management hotelier din Calcutta. Doi ani mai târziu, Congregaţia a reuşit să strângă 10.000 de lire pentru ca tânărul Azim să meargă la Universitatea Napier din Edinburgh, unde a obţinut un master în domeniul hotelier.

Cu diploma în buzunar, Badar Azim a obţinut în 2011 o viză clasică de lucru pe doi ani, după studiile universitare. În februarie 2012, el s-a angajat la palatul Buckingham, cu 15.000 lire pe an şi locuinţă de serviciu. Servea ceaiul, primea invitaţii la recepţiile din grădină şi banchete regale şi transmitea mesaje. I-a întâlnit pe regina Elisabeta a II-a şi mulţi membri ai familiei Windsor.

Fraţii săi spun că Badar Azim ştia, când a instalat suportul pe care a fost pus anunţul naşterii bebeluşului regal, că îndeplinea cea mai importantă misiune a lui, dar şi una din ultimele la Buckingham. Nici Badar Azim, nici Ministerul de Interne nu au explicat de ce nu i s-a reînnoit viza. Presa britanică scrie că s-a renunţat în aprilie 2012 la tipul de viză de care beneficia valetul. Palatul Buckingham a spus că nu poate face comentarii asupra statutului salariaţilor săi. Potrivit unei surse care lucrează la palat, Badar Azim este dezamăgit şi trist că nu i s-a prelungit viza.

citeşte si:

Naşterea unui prinţ: o lecţie de istorie regală

Să lăsăm deoparte faptul că în arborele genealogic, plin de numeroase crengi şi crenguţe, al regalităţii britanice, există o rămurică ce duce către strămoşii românilor, care la rândul ei e stufoasă şi arată, puţintică răbdare, descendenţa Reginei Elisabeta a II-a şi a Prinţului Charles din Vlad Dracul, prin fiul său Vlad al III-lea Călugărul, frate vitreg, de tată, al lui Vlad Ţepeş.

GALERIE FOTO Principele George de Cambridge, monarhul sfârşitului de secol XXI

Venirea pe lume a Principelui de Cambridge, fiul cuplului regal William şi Catherine, aduce în lumină o situaţie similară întâlnită în timpul Reginei Victoria, existenţa a patru generaţii de monarhi, cel prezent şi viitorii regi: Regina Elisabeta a II-a, Principele Charles, Principele William şi fiul său Principele George.

Prinţul William încearcă să fie un „tată obişnuit”

Încă de la începutul sarcinii soţiei sale, Prinţul William al Marii Britanii a depus mai mult efort pentru a transmite lumii exterioare că doreşte să fie un „tată obişnuit”. Însă oricât de banal ar fi, nu este o misiune uşoară pentru unul dintre capetele încoronate ale Europei.

Semnificaţia numelui George Alexander Louis

Kate Middleton şi prinţul William au ales pentru copilul lor numele de George Alexander Louis, urmând să fie al treilea rege de Windsor care poartă numele de George.

Primul „tron“ al „bebeluşului regal“, un scaun auto de 90 de euro, pentru copii

Copilul ducesei Catherine Middleton şi al prinţului William a fost transportat, marţi, de la spitalul Saint Mary acasă într-un scaun auto pentru bebeluşi, care costă aproximativ 93 de euro (80 de lire sterline).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite