Tragedia unui britanic: injectat în copilărie cu hormoni de la cadavre, riscă să sufere de Alzheimer şi o altă boală ce-l poate ucide într-un an VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dave Richardson, un grădinar peisagist britanic în vârstă de 57 de ani, trăieşte, de 30 de ani cu perspectiva terifiantă că ar putea suferi de o boală incurabilă a creierului, informează dailymail.co.uk. Boala Creutzfeldt-Jakob (BCJ), echivalentul uman pentru „boala vacii nebune”, este atât de mortală, încât de obicei rata de supravieţuire nu este mai mare de un an.

Dave Richardson, adult și copil, Foto Daily Mail
Dave Richardson, adult și copil, Foto Daily Mail

De parcă nu ar fi fost de ajuns, recent, un studiu realizat de oamenii de știință de la University College London arată că aceeaşi procedură la care a fost supus în copilărie ar putea transmite şi boala Alzheimer.

Injecţii cu hormoni de creştere recoltaţi din cadavre

Pentru că era un copil destul de firav, la sfatul medicilor, Dave Richardson a început un tratament care să îl ajute să crească  corespunzător standardelor vârstei. Astfel că, timp de 10 ani, a făcut regulat mii de injecţii cu hormoni de creștere recoltați din cadavre, o procedură despre care mama sa a primit la acea vreme asigurări că este cât se poate de sigură.

Prima ameninţare, BCJ, a apărut la 30 de ani

Din păcate, pe parcursul următorului deceniu, studiile de specialitate, bazate şi pe dovezile care au început să se înmulţască, au demonstrat faptul că această procedură aceeași procedură ar putea transmite boala Creutzfeldt-Jakob (BCJ), echivalentul uman al „boala vacii nebune”. S-a constatat că, de fapt, cocktailul de hormonide creştere a fost contaminat cu anumite proteine ​​impure, care se acumulează lent în creier și ucid neuronii.

În acest context, în jurul vârstei de 30 de ani, medicii l-au avertizat pe domnul Richardson că ar putea dezvolta brusc BCJ în orice moment.

Pentru a avea în să imaginea de ansamblu, trebuie precizat, însă, faptul că în Anglia, între 1959 și 1985, peste 1.800 de copii consideraţi a avea deficienţe de creştere au urmat acest gen de tratament cu hormoni.

A doua amenințare, Alzheimer, la 57 de ani

Studii recente au dezvăluit faptul că cel puțin cinci pacienți cărora li s-au administrat injecții cu hormon de creștere în copilărie au suferit de tulburări ale memoriei mult mai devreme decât în ​​mod normal. Cel mai îngrijorător este faptul că cel mai tânăr pacient avea doar 38 de ani.

Ce mai este un cui în sicriu?

Întrebat de un reporter MailOnline cum comentează ultimele veşti primite, Dave Richardson a răspuns: Ce mai este un cui în sicriu?

Vorbind pentru MailOnline, domnul Richardson, din Otley, chiar lângă Leeds, a spus: Ce mai este un cui în sicriu? Am 57 de ani acum și a trebuit să trăiesc cu posibilitatea că aş putea avea BCJ de când aveam 30 de ani. Acum s-a adăugat şi Alzheimer, ei bine, toată lumea trebuie să moară de ceva...

Ce este boala Creutzfeldt-Jakob (BCJ)?

Dacă mai toată lumea ştie ce este Alzheimer, boala Creutzfeldt-Jakob (BCJ) este mai puţin cunoscută, fiindo afecțiune neurodegenerativă rară. Are efecte severe asupra creierului, în sensul că distruge treptat neuronii și provoacă formarea unor găuri mici în creier. Statisticile arată că BCJ clasică se dezvoltă la persoanele în vârstă de peste 60 de ani și afectează o persoană la fiecare milion în fiecare an, la nivel global.

Din păcate, nu există tratament pentru  această boală care progresează rapid și fiecare caz este fatal. Persoanele cu BCJ întâmpină dificultăți în controlul mișcărilor corpului, modificări ale mersului și vorbirii și demență. De obicei, o persoană moare în decurs de 1 an de la apariția simptomelor.

Despăgubiri din partea guvernului Regatului Unit

Pornind de la experienţa personală, Dave Richardson a înfiinţat o reţea de sprijin pentru ca membrii familiilor celor care au murit sau au fost diagnosticați și care ar fi putut chiar să fi administrat injecțiile membrilor familiei și au suferit în tăcere să se simtă încurajați să caute ajutor.

În plus, aceştia se pot adresa guvernului Regatului Unit pentru despăgubiri materiale, deşi surse din guvernul britanic au declarat că în prezent nu există un plan clar după care să se acorde astfel de compensaţii astfel că suma oferită variază de la caz la caz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite