Serbia primește încă o livrare de arme din partea Rusiei, în pofida sancțiunilor internaționale din cauza Ucrainei

0
Publicat:

Serbia a primit o nouă livrare de arme de la aliatul său, Rusia, în ciuda sancțiunilor internaționale impuse Moscovei din cauza invaziei sale la scară largă în Ucraina.

Aleksandar Vucic, prședintele Serbiei FOTO: EPA EFE
Aleksandar Vucic, prședintele Serbiei FOTO: EPA EFE

Președintele populist sârb Aleksandar Vucic a prezentat miercuri un sistem rusesc antidronă pentru bruiaj electronic cunoscut sub numele de Repellent, despre care a spus recent că "este în mâinile noastre", scrie news.yahoo.com.

El a vorbit înaintea zilei naționale a Serbiei de joi.

"Acesta este Repellent. Nu este la fel de puternic ca Krasukha, dar este excelent", a declarat Vucic, referindu-se la un sistem rusesc de război electronic la sol.

Livrarea a ajuns în Serbia în urmă cu câteva luni, chiar dacă spațiul aerian al țării este aproape complet înconjurat de state membre NATO care au fost de acord cu sancțiunile occidentale împotriva Rusiei.

Serbia este singura țară europeană care a refuzat să se alinieze la sancțiunile Uniunii Europene în urma invaziei Rusiei în Ucraina în urmă cu doi ani. De asemenea, este singura țară europeană care continuă să semneze acorduri de cooperare cu Moscova.

Serbiei i s-a spus că, dacă vrea să adere la UE, trebuie să se conformeze sancțiunilor.

Cea mai mare parte a consolidării militare recente a Serbiei provine din Rusia. Alte materiale provin din China, precum și de la unii producători europeni de arme și aeronave.

Cea mai mare parte a discuțiilor lui Vucic despre potențiale amenințări s-au concentrat asupra Kosovo, o fostă provincie sârbă care și-a declarat independența după ce NATO a intervenit pentru a opri o represiune sângeroasă a Serbiei împotriva separatiștilor de etnie albaneză în 1999.

"Dacă cineva ar încerca să comită o agresiune împotriva Serbiei, așa cum s-a întâmplat în 1999, din punct de vedere tehnic nu ar putea să o facă în același mod", a declarat Vucic. "Ar trebui să atace din exterior, de la distanță, de la Marea Adriatică sau Marea Mediterană, cu rachete de croazieră".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite