Şeful Parlamentului ungar: Uniunea Europeană este mai slabă ca oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului din Ungaria
Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului din Ungaria

Uniunea Europeană a devenit mai slabă ca oricând în termeni politici, militari şi economici, apreciază preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, într-un interviu acordat luni cotidianului Magyar Hirlap, transmite MTI, preluată de agerpres.ro.

 Deşi în urmă cu 15 ani era aproape de a deveni o comunitate independentă şi puternică, „Europa s-a dovedit a fi un fiasco — moneda sa euro nu a reuşit să devină o monedă mondială şi ea nu a devenit o comunitate suverană în termeni economici. Şi nici nu are relaţii economice dezvoltate şi fructuoase cu Rusia şi o politică de apărare comună proprie“, susţine Kover.

Totuşi, în opinia sa, dizolvarea Uniunii Europene ar agrava situaţia actuală. „Cooperarea în cadrul Grupului de la Vişegrad (format din Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) şi eforturile Marii Britanii de a explora noi direcţii în interiorul UE arată că problemele pot fi discutate şi soluţionate rezonabil. Ele dovedesc că ar putea exista o altă Uniune Europeană, viabilă“, continuă oficialul ungar.

Liderii actuali ai Europei nu au reuşit să observe sau să ia în serios faptul că au pierdut încrederea din partea opiniei publice, o condiţie esenţială pentru cooperarea pe termen lung, continuă preşedintele forului legislativ de la Budapesta.

Laszlo Kover subliniază necesitatea stopării fenomenului de „bruxellesizare pe nesimţite“, o tendinţă de privare treptată a statelor membre de dreptul de luare a deciziilor. De exemplu, în loc să supravegheze Comisia Europeană, Parlamentul European se concentrează pe limitarea democraţiei parlamentare reale a statelor membre pe baza reprezentării populare şi a controlului direct, susţine politicianul ungar. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite