Satul pitoresc din Italia care oferă câte 5.000 de euro celor care se mută acolo. Care sunt condițiile VIDEO

0
Publicat:

Mutarea în orașul sicilian Petralia Soprana, unul dintre cele mai frumoase sate din Italia, le aduce câte 5.000 de euro celor care fac acest pas. Solicitanții trebuie să achiziționeze și/sau să renoveze o proprietate locală, potrivit TheMayor.EU.

Satul Petralia Soprana, care păstrează încă farmecul sicilian, a ajuns sub 3.000 de locuitori, iar autoritățile locale vor să oprească valul de depopulare care îl afectează.

Cum în localitate există peste 50 de case nelocuite, s-au gândit să ofere subvenții de până la 5.000 de euro persoanelor care aleg să se mute acolo și să facă din acest sat domiciliul lor.

Condiția pusă de administrația locală pentru a beneficia de subvenție este achiziționarea și/sau renovarea de către solicitanți a unei o proprietăți din acest sat. Subvenția oferită își propune să acopere până la 75% din costurile eligibile.

Consiliului local din Petralia Soprana a avut deja o strigarea în luna mai a acestui an, cei interesați putând să-și exprime interesului, prin contactarea directă sau online a administrației localității.

Priveliști impresionante și tradiții locale

Satul Petralia Soprana - care încă păstrează vii tradițiile locale prin organizarea diferitelor evenimente și sărbători anuale, printre care și un târg dedicat lintei -  este situat pe o culme de deal.

Străduțele întortocheate dintre casele medievale din piatră oferă priveliști pitorești către întreaga vale cețoasă și vârful acoperit de fum al muntelui Etna, potrivit TheMayor.EU. Satul se află în apropierea orașului Palermo, cu clădirile sale uluitoare desemnate situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Petralia Soprana. FOTO Facebook Gira_con _noi_sicilia 2019
Petralia Soprana. FOTO Facebook Gira_con _noi_sicilia 2019

Amintim că și autorităţile din regiunea italiană Calabria s-au gândit să ofere subvenții (chiar mult mai consistente, de până la 28.000 de euro, pe o perioadă de maximum trei ani) persoanelor care doresc să se mute în sate cu până la 2.000 de locuitori, în speranţa că acest lucru va reduce declinul demografic şi îmbătrânirea populaţiei din aceste localităţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite