Peste 250 de migranţi, salvaţi după naufragiul unei ambarcaţiuni în largul insulei Creta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 250 de migranţi au fost salvaţi vineri dimineaţă în largul coastelor insulei Creta după naufragiul ambarcaţiunii în care se aflau, iar operaţiunile de salvare continuă, a indicat poliţia portuară locală, citată de AFP şi Reuters.

UPDATE 14.21 Cel puţin 700 de migranţi la bord

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migranţi (OIM), cel puţin 700 de migranţi se aflau la bordul ambarcaţiunii care a naufragiat vineri dimineaţă în largul coastelor insulei Creta.

Ştirea iniţială

„Pe baza primelor informaţii de care dispunem, până acum au fost salvate circa 250 de persoane“, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei portuare greceşti, Nikos Lagkadianos, pentru postul Skai TV, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres. El a precizat că în prezent condiţiile meteorologice la locul incidentului sunt favorabile.

Persoanele salvate au fost preluate de cel puţin patru nave din zonă şi ar urma „în mod logic“ să fie transportate în Creta, a explicat o reprezentantă a poliţiei portuare greceşti. „O importantă operaţiune de salvare se desfăşura în zonă, la aproximativ 120 de kilometri sud de insula Creta, numărul exact al migranţilor aflaţi în pericol rămânând necunoscut'“, a adăugat ea.

Ambarcaţiunea, având o lungime de 25 de metri, este pe jumătate scufundată. Ea fost semnalată de o navă de pasageri la aproximativ 120 de kilometri sud de insula Creta.

Poliţia portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion şi un elicopter. Cel puţin patru nave care se aflau în zonă participă la operaţiunile de salvare.

Provenienţa ambarcaţiunii cu migranţi nu este cunoscută, dar autorităţile nu exclud nicio ipoteză - ea ar putea veni din Turcia, Libia sau Egipt, notează Agerpres.

Poliţia portuară din Creta a interceptat pe 27 mai, în largul coastelor insulei, o vedetă condusă de doi presupuşi traficanţi de persoane, un ucrainean şi un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani şi pakistanezi. Poliţia portuară nu a precizat dacă nava, plecată din Turcia, se îndrepta spre Italia sau a optat pentru acest traseu pentru a ajunge în Grecia evitând patrulele NATO desfăşurate mai la nord, în Marea Egee.

Desfăşurarea navelor NATO vizează mai ales „tăierea“ rutei prin Marea Egee folosite începând de anul trecut de sute de mii de migranţi pentru a ajunge în Europa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite