Moscova ar putea avea nevoie de cinci milioane de soldați pentru a câștiga războiul din Ucraina, se arată într-un document intern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandamentul politico-militar al Federației Ruse a început să distribuie personalului militar un document intitulat „Concluziile războiului cu NATO în Ucraina”, a informat Ukrinform.

Rusia s-ar pregăti să anunte un nou val de mobilizare FOTO Profimedia
Rusia s-ar pregăti să anunte un nou val de mobilizare FOTO Profimedia

În acest document sunt semnalate, printre altele, deficiențele armatei ruse și se notează necesitatea mobilizării a 5 milioane de ruși pentru a câștiga războiul, a raportat în cadrul unui briefing Oleksi Gromov, adjunctul șefului Direcției Principale de Informații a armatei ucrainene.

Secțiuni ale acestei <<capodopere>> („Concluziile războiului cu NATO în Ucraina” - ed.) evidențiază, printre altele, principalele probleme ale forțelor de ocupație ruse, între care incapacitatea comandanților de a conduce soldații, nivelul nesatisfăcător al disciplinei și al pregătirii de luptă, armele și echipamentele militare învechite, incapacitatea comandanților de a lua decizii fără a le coordona obligatoriu cu comandamentul superior etc.

Totodată, se afirmă în fiecare document că Forțele de Apărare ale Ucrainei dețin echipamente avansate, iar comandanții de la toate nivelurile pot lua singuri decizii în condiții de luptă.

În document se mai arată că că nu a existat un astfel de război în ultimii 80 de ani, iar Rusia are nevoie ca armata sa să numere aproape 5 milioane de soldați pentru a ieși învingătoare."

Hromov a remarcat că, potrivit estimărilor unor birouri rusești, documentul ar putea face aluzie la următorul val de mobilizare și la implementarea legii marțiale în țară.

Liderul de la Kremlin intenționează să ordone o nouă campanie de recrutare pentru război, decretul urmând să fie semnat în perioada sărbătorilor de iarnă, spune istoricul și analistul politic Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova.

Mesajul de „convingere” ar putea fi că Rusia are nevoie de o nouă mobilizare pentru a „proteja” țara de o amenințare dinspre Occident, precizează acesta.

Canalul de Telegram General SVR susține de asemenea că Putin va ordona un „al doilea val de mobilizare”, anunțul urmând să fie făcut în „a doua jumătate a lunii ianuarie sau în februarie, concomitent cu instituirea legii marțiale la Moscova”. Acest val va include „și femeile” și va presupune închiderea granițelor pentru a evita fuga din țară, cum s-a întâmplat la scurt timp după decretarea mobilizării parțiale, precizează General SVR.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite