Video Medvedev a prezentat o hartă în care Ucraina e împărțită între Rusia, Polonia, România și Ungaria: „Părțile istorice ale țării trebuie să revină acasă“ VIDEO
0Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate din această țară, a prezentat luni, din nou, harta cu teritoriile Ucrainei care ar urma să fie alipite Rusiei, relatează Reuters.
În cadrul unei prezentări, Medvedev, cunoscut pentru declarațiile sale halucinante, a ținut să preamărească Imperiul Rus și Uniunea Sovietică și a susținut că Moscova va continua să lupte până când ucrainenii vor depune armele.
„Unul dintre foștii lideri ucraineni a spus la un moment dat că Ucraina nu este Rusia", a afirmat fostul președinte al Rusiei, la un forum al tinerilor din orașul Soci.
„Acest concept trebuie să dispară pentru totdeauna. Ucraina este cu siguranță Rusia", a ținut el să precizeze. „Părțile istorice ale țării trebuie să revină acasă".
Kievul nu a reacționat imediat.
Harta prezenta un scenariu în care Ucraina ar urma să rămână doar cu capitala, în timp ce restul teritoriilor sale ar urma să fie alipite țărilor învecinate. Moscova ar controla o parte din orașele ucrainene, estul, sudul și întreaga coastă a Mării Negre.
Medvedev a precizat că „spațiul geostrategic" al Rusiei nu poate fi împărțit cu Ucraina și că orice tentativă de a schimba acest lucru este menită eșecului.
„Toți adversarii noștri trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna un lucru simplu: că teritoriile de pe ambele maluri ale râului Nipru sunt o parte integrantă a frontierelor strategice și istorice ale Rusiei", a susținut fostul președinte rus.
Ba mai mult, Medvedev a respins orice tratative de pace cu conducerea ucraineană. El a mai adăugat că orice viitor guvern ucrainean care ar dori să inițieze discuții ar trebui să admită ceea ce el a calificat drept noua realitate.
În ceea ce privește relațiile dintre Est și Vest, acesta a spus că relațiile dintre Moscova și Washington sunt în prezent mai deteriorate decât în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1962, perioadă în care ambele țări erau pe punctul de a fi implicate într-un conflict nuclear.
„Situația actuală este mult mai rea decât cea din 1962. Acesta este un război în toată regula împotriva Rusiei cu arme americane și cu participarea forțelor speciale americane și a consilierilor americani. Așa stau lucrurile", a susținut el.