Italia: Românii din Italia sunt nemulțumiți de noile taxe consulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții comunității de români din Italia cer autorităților de la București eliminarea taxei "aberante" de 135 euro, respectiv 200 euro pentru înscrierea certificatelor de naștere strãine în actele de stare civilã românești.

Potrivit legii 78/2010, intrată în vigoare la 24 mai 2010, taxele serviciilor consulare la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate au crescut. Astfel taxa pentru înscrierea certificatelor de naștere străine în actele de stare civilã românești a crescut până la 135, respectiv 200 de euro.

"Pânã acum, taxa pentru înscrierea unui certificat de naștere străin era de 70 euro, conform legii 198/2008. Acum aceastã taxa a ajuns, conform legii 78/2010, la 135 euro, pentru înscrierea în termen de 6 luni, și 200 euro pentru înscrierea în termen de peste 6 luni. Consulatul României de la Roma a majorat chiar și noile taxe din lege, solicitând 205 euro pentru înscrierea certificatelor de naștere în termen de pânã la șase luni de la naștere, și 270 euro pentru înscrierea certificatelor de naștere la peste șase luni de la naștere", se subliniază într-un comunicat al Asociației Românilor din Italia (ARI) transmis Ministerului Afacerilor Externe, Parlamentului și președintelui Traian Bãsescu. Asociația consideră că Ministerul de Externe nu trebuie sã fie "o intreprindere privatã care cautã maximizarea profitului".

Citiți pe adevărul.it din ce motiv sunt nemulțumiți românii din Italia în privința noile taxe consulare.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite