INFOGRAFIE Papa se grăbeşte să-i fie ales succesorul. Cum decurge procesul pentru numirea următorului suveran pontif

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Actualul suveran pontif va emite o ordonanţă pentru a convoca mai devreme Conclavul pentru alegerea următorului papă.

 DEVANSARE. Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că va emite o ordonanţă prin care permite ca data de începere a Conclavului pentru alegerea noului ocupant al Sfântului Scaun să fie înainte de 15 martie. Legislaţia canonică prevede o fereastră de 15 zile din momentul în care Sfântul Scaun devine vacant – perioadă denumită „sede vacante” – până când cardinalii se reunesc pentru a alege noul suveran pontif.
PROBLEME DE SĂNĂTATE. Papa Benedict al XVI-lea nu vede aproape deloc cu un ochi şi are probleme cu tensiunea arterială. Potrivit „La Stampa“, suveranul pontif ar fi căzut de mai multe ori din pat.
CONTROVERSE. Cardinalii care vor alege următorul papă, atraşi în scandalurile legate de pedofilie. Un cardinal american acuzat că a muşamalizat timp de zeci de ani abuzurile a zeci de pedofili va participa la Conclav, fiind unul dintre electori. Cardinalul Roger Mahony a fost eliberat din toate funcţiile deţinute în cadrul Bisericii Catolice, după ce s-a dovedit că a acoperit sistematic preoţi care au comis abuzuri sexuale în anii 1980.

CONCLAV OFFLINE. Cardinalii care vor participa la procesul pentru alegerea viitorului papă nu vor avea dreptul de a utiliza telefoane mobile, poşta electronică, reţele de socializare sau Twitter în perioada desfăşurării Conclavului, pentru a se evita scurgerile de informaţii.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite