În Franța, 16 persoane au fost reținute pentru acte de antisemitism în patru zile

0
Publicat:

Șeful Ministerului Afacerilor Interne a decis anterior să consolideze securitatea sinagogilor, a instituțiilor de învățământ evreiești, a centrelor comunitare și a altor facilități similare.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poliția franceză a reținut în ultimele patru zile 16 persoane pentru diverse acte de antisemitism, a anunțat de ministrul francez de interne Gerald Darmanin la postul de televiziune TMC.

De sâmbătă, au fost înregistrate aproximativ 50 de cazuri de antisemitism în Franța”, a spus Darmanin. „Agențiile de aplicare a legii au reținut 16 persoane”.

Anterior, șeful Ministerului Afacerilor Interne a ordonat ca sinagogile, instituțiile de învățământ evreiești, centrele comunitare și alte obiecte similare să fie plasate sub securitate sporită. În total, au fost luate măsuri suplimentare de securitate pentru peste 500 de locuri din Franța.

O nouă agravare a situației din Orientul Mijlociu a început pe 7 octombrie, când, după bombardarea Israelului din Fâșia Gaza, un grup de militanți din mișcarea radicală palestiniană Hamas a intrat pe teritoriul statului evreu. Hamas numește atacul său un răspuns la acțiunile autorităților israeliene împotriva Moscheei Al-Aqsa de pe Muntele Templului din Ierusalim. Israelul a anunțat trecerea la starea de război, începerea operațiunii militare „Săbii de Fier” și blocarea completă a Fâșiei Gaza. Confruntările continuă în Cisiordania și există bombardamente reciproce la granița cu Libanul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite