Comisia Europeană vrea să impună statelor membre amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare refugiat respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi pe mare
Refugiaţi pe mare

Comisia Europeană ar putea impune statelor membre ce refuză cotele de refugiaţi amenzi de circa 250.000 de euro pentru fiecare migrant respins, relatează Daily Telegraph, care precizează că preşedintele Executivului UE urmează să prezinte miercuri un plan în acest sens.

Comisia a acuzat guvernele naţionale că nu au oferit suficiente locuri pentru migranţi. Însă statistica, precum şi declaraţiile voluntarilor şi oficialilor UE arată că migranţii nu vor să fie relocaţi în state europene sărace, preferând să meargă în Germania sau Suedia.

Astfel, 5.989 de locuri puse până în prezent la dispoziţie de ţările membre, printre care 40 în Slovenia, 480 în România, 1.298 în Bulgaria şi 100 în Polonia, nu au fost ocupate.

Noul plan vine în condiiile în care Polonia, Slovacia, România şi Ungaria s-au opus în septembrie schemei de relocare. România ar trebui să primească în total peste 4.000 de refugiaţi.

Marţi, Curtea Supremă din Ungaria a decis marţi că referendumul este legal şi nu încalcă nici Constituţia, nici tratatele semnate de Budapesta.

Potrivit Guvernului, consultarea populară va avea loc în septembrie sau la începutul lunii octombrie.

Ungaria se află în conflict deschis cu Executivul european şi mai multe ţări membre UE privind cea mai bună metodă de a gestiona fluxul migratoriu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite