Bulgaria: Blocul de coaliții condus de „Continuați schimbările” este pe primul loc în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărarea voturilor continuă.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Blocul de coaliții „Continuați schimbările” și „Bulgaria Democrată” (PP - BD) conduce la alegerile parlamentare anticipate din Bulgaria, după procesarea a 17,69% din listele de vot.

Potrivit datelor până la ora 01:00 noaptea, publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), 22,91% dintre alegători au votat pentru PP - DB, iar Coaliția cetățenilor pentru dezvoltare europeană a Bulgariei partidul cu Uniunea Forțelor Democratice (GERB - SDS) primește 22,37%.

20,76% dintre alegători au votat pentru Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți. Partidul Renașterii primește 14,17%, coaliția Partidul Socialist Bulgar pentru Bulgaria are 8,26%. Pragul electoral de 4% este în prezent depășit de partidul „Există un astfel de popor” (4,15%).

Alte asociații politice nu depășesc în prezent bariera electorală. Numărarea voturilor continuă, iar rezultatele votului se pot schimba.

Alegerile parlamentare anticipate au avut loc duminică în Bulgaria și au trecut fără încălcări grave. Reprezentanții a 14 partide și a 7 coaliții au luptat pentru 240 de locuri în Adunarea Națională a Bulgariei. 

Alegerile de pe 2 aprilie au fost programate din cauza faptului că deputații celui de-al 48-lea parlament ales nu au putut conveni asupra formării unei coaliții majoritare și a formării unui guvern. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite