Brigada Azov a fost reconstruită și luptă în pădurile din Donețk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada Azov, întărită de lupte, a revenit în primele linii ale frontului în Ucraina și luptă în pădurile din Donețk.

Membrii brigăzii Azov au putut fi văzuți luptând din tranșeele din pădurea Serebrianski într-un videoclip publicat recent de United24, o platformă administrată de guvernul ucrainean.

Pădurea, din apropierea orașului Kreminna ocupat de ruși, a fost centrul unora dintre cele mai aprige lupte, unde Rusia continuă atacurile furibunde.

Videoclipuri postate pe rețelele de socializare păreau să arate pe soldați Azov atacând pozițiile rusești în pădure.

Brigada Azov a fost înființată ca Batalion Azov în 2014, compus din voluntari care s-au reunit pentru a lupta cu forțele pro-ruse în războiul din Donbas.

Avea sediul la Mariupol și au jucat un rol important în apărarea orașului de invazia Rusiei din 2022, devenind un simbol al rezistenței.

Luptărorii Azov s-a retras în cele din urmă la uzina de oțel Azovstal, iar mii de soldați și civili ucraineni s-au ascuns între zidurile sale timp de săptămâni în timp ce Rusia a bombardat-o.

Mulți luptători Azov au fost capturați în timpul bătăliei de la Mariupol, iar Rusia i-a eliberat mai târziu unii.

Printre aceștia s-a numărat și un maior care poartă indicativul Lemko și este comandantul Batalionului 1 cu destinații speciale.

Veteran al bătăliei de la Mariupol, după eliberarea din captivitatea rusă, a intrat din nou în acțiune și a luat armele pentru a reconstrui brigada, potrivit filmului United24. Alți ofițeri din formația reconstruită erau prizonieri, iar veteranii formează coloana vertebrală a acesteia, a spus el.

Comandantul brigăzii Azov susține în videoclip că aproximativ 700 dintre luptătorii săi au fost în captivitate peste 500 de zile.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite