12 persoane care au fugit din avionul care a aterizat de urgenţă în Palma de Mallorca au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

12 dintre cele 20 de persoane care au fugit dintr-un avion nevoit să aterizeze de urgenţă sâmbătă pe Aeroportul din Palma de Mallorca au fost arestate, a anunţat poliţia spaniolă.

Avionul, care efectua un zbor între Maroc şi Turcia, a fost deviat către Palma de Mallorca, unde a aterizat de urgenţă din cauză că unui pasager i s-ar fi făcut rău, a indicat Garda Civilă.

În timpul evacuării pasagerului cu presupuse probleme, în jur de alte 20 de persoane au profitat de ocazie pentru a fugi din avion. Două persoane au fost arestate, a precizat Garda Civilă.

Potrivit cotidianului El Pais, anchetatorii lucrează la ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.

Pasagerul care s-a plâns de stare de rău a fost transportat la spital unde a fost declarat în stare perfectă de sănătate şi arestat de poliţie pentru "ajutor la imigraţia ilegală şi încălcarea legii privind străinii", potrivit cotidianului.             

Unul dintre pasagerii care l-a însoţit la spital a dispărut şi el, a precizat El Pais, care a anunţat alte cinci arestări.

Conform aplicaţiei FlightRadar24, aparatul deturnat era un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc, care efectua un zbor între Casablanca şi Istanbul.

Din cauza acestui incident, 13 avioane cu destinaţia Palma au fost deviate către alte aeroporturi, şi 16 zboruri de plecare au avut importante întârzieri, potrivit autorităţilor aeroportuare. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite