Terapeutică: Remedii naturale pentru afecţiuni feminine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florile creţişoarei sunt folosite de multă vreme ca antiinflamator, cicatrizant şi ca tonic uterin, care reglează sistemul hormonal.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită şi o cană cu 250 de mililitri de apă clocotită. Frecvent se foloseşte terapia cu tinctură de creţişoară, foarte eficientă în tratamentul sterilităţii feminine sau în caz de pubertate prematură. Se administrează câte trei linguriţe pe zi, diluate în 100 de mililitri de apă, cu 15 minute înaintea meselor principale.

Printre cele mai bune remedii în cazul anexitei se numără preparatele de zmeură - infuzia şi pulberea din frunze. Acestea au efecte dezinfectante foarte puternice, calmante şi depurative. Zilnic se consumă câte două căni cu infuzie. Pulberea obţinută prin măcinarea frunzelor uscate se administrează de patru ori pe zi, câte o linguriţă, pe stomacul gol. Planta se ţine sub limbă câteva minute, după care se înghite cu puţină apă. Tratamentul durează 28 de zile.

Infuzia de salvie este întrebuinţată într-o serie de afecţiuni feminine, datorită efectelor sale antiinflamatoare şi antibacteriene. Există femei care, după naştere şi după alăptat, se plâng de o secreţie lactată abundentă. Pentru a scădea secreţia de lapte în exces se recomandă consumul de infuzie de salvie. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată mărunţită şi o cană cu apă clocotită. Se infuzează 15 minute, apoi se strecoară şi se bea. Se consumă trei căni pe zi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite