Situaţii în care ai nevoie de mai mult fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă faci gimnastică sau alt tip de sport
suplimentează fierul, pentru că există un consum mai mare de minerale.
Dacă faci gimnastică sau alt tip de sport suplimentează fierul, pentru că există un consum mai mare de minerale.

Oboseala, letargia, absenţa vitalităţii semnalează un deficit de fier, un mineral esenţial pentru păstrarea capacităţii corpului de a lupta cu agenţii patogeni şi pentru sănătatea musculaturii, a sistemului circulator, a creierului, părului, unghiilor şi pielii.

Necesarul zilnic de fier poate fi acoperit cu ajutorul unei diete diversificate. Nu trebuie să-ţi faci griji că vei duce lipsă de fier dacă mănânci adesea peşte (sardele, crap, somn), ouă, cartofi dulci, carne de vită, carne de curcan, fasole uscată, linte, cereale integrale, fructe uscate, seminţe de dovleac, migdale, nuci, verdeţuri.

Ţine cont de faptul că în anumite situaţii ai nevoie un aport crescut de fier:

Când faci sport

De la o zi la alta ai nevoi diferite de fier în funcţie de activităţile pe care le ai. De exemplu, dacă alergi, faci gimnastică sau alt tip de sport va fi nevoie să suplimentezi fierul, pentru că există un consum mai mare de minerale.

Chiar şi rănile superficial te pot aduce în situaţia de a pierde din rezervele de fier mai mult decât în mod obişnuit, deoarece acest mineral este important pentru alcătuirea hemoglobinei. Mai mult, fierul transportă oxigen la diverse celule din corp, ceea ce susţine activitatea musculaturii şi organelor.

Dacă treci printr-o perioadă solicitantă

Fie că ai de pregătit un examen, fie că ai multe responsabilităţi la serviciu, nevoia de fier este mai mare decât de obicei. Creierul consumă aproximativ 20% din oxigenul din sânge, iar fierul este implicat în asigurarea necesarului de oxigen. De asemenea, fierul simulează activitatea cognitivă şi previne tulburările cognitive.

Răceşti prea des

Şi imunitatea scăzută semnalează o nevoie mai mare de fier. Pe lângă un tratament potrivit, când eşti răcit, mănâncă mai multe alimente care-ţi aduc fier. Începe ziua cu o omletă cu spanac, găteşte peşte cu legume pentru masa de prânz, iar la cină pune câţiva cartofi dulci la cuptor.

Află pe clicksanatate.ro când e indicată o suplimentare a fierului!

3 plante pentru detoxificarea ficatului

În ce constă tratamentul cancerului la sân

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite