Mituri despre yoga, terapia uniunii dintre corp, minte şi spirit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mituri despre yoga. Moda practicării yoga prinde amploare şi la noi în ţară, mai ales după ce numeroase vedete autohtone şi de talie internaţională au recunoscut că aceste exerciţii le-au ajutat să se regăsească pe sine şi să vină chiar de plăcere la cursuri.

Cu toate acestea, persistă încă destul de multe mituri în jurul acestei forme de mişcare destinată în principal relaxării, stabilităţii emoţionale şi redescoperirii valorilor cu adevărat importante în viaţă.

Românii asociază frecvent yoga cu sectele MISA, Gregorian Bivolaru şi poveştile vulgare mediatizate intens în ultimii ani, însă adevăratul scop al acestei forme de terapie este cu totul altul şi nu are nicio legătură cu imaginea negativă conturată pe marginea personajului sus menţionat.

Mituri despre yoga. Yoga nu este o sectă

Multe persoane cred că pentru a practica yoga trebuie să se convertească la hinduism sau să jure credinţă la intrarea la sală, însă aceste lucruri sunt complet neadevărat.

Yoga în sine este parte a religiei hinduse, e drept, însă această artă este în primul rând o formă de terapie prin mişcare, al cărei scop este eliminarea stresului, eliberarea minţii de gândurile negative şi echilibrul pe toate planurile.

Multe săli de fitness, dacă nu toate, organizează periodic cursuri de yoga iar dacă intraţi, de curiozitate, la un astfel de curs, veţi observa că toţi cursanţii sunt oameni obişnuiţi, cu job-uri, care vin în astfel de locuri pentru a scăpa de tensiunea acumulată, nu pentru a propovădui vreo religie.

Mituri despre yoga. Doar femeile pot face yoga

Complet fals. Nu există criterii de a practica yoga în funcţie de sex, la fel cum nu oricine poate fi flexibil. Poate tocmai din această cauză yoga este văzută ca un sport dedicat exclusiv femeilor, pentru că ele sunt ceva mai flexibile decât bărbaţii. Dar flexibilitatea nu este o abilitate cu care ne naştem, ci pe care o dobândim în urma antrenamentelor ce includ mai mulţi factori, cum ar fi echilibrul, concentrarea, calmul şi forţa.

Despre bărbaţi se spune că îşi exteriorizează mai greu sentimentele şi că sunt mai rigizi fizic şi emoţional, motiv pentru care femeile sunt cel mai des întâlnite figuri la cursurile de yoga. Însă Collin Farrell, Asthon Kutcher şi David Bechkam sparg acest tipar şi practică yoga regulat, motiv  pentru care domnii ar trebui să îi ia drept exemplu atunci când mai stau încă pe gânduri dacă să meargă sau nu la clasele de yoga.

Mituri despre yoga. Yoga arde calorii

Deşi nu este complet falsă afirmaţia, nici nu se poate spune că este adevărat 100% că yoga te ajută să slăbeşti în timp record. Multe persoane îşi închipuie că odată intrate la cursurile de yoga vor trebui să stea în poziţii ciudate şi incomode, care stimulează arderile grăsimilor şi subţiază vizibil talia. Însă lucrurile nu stau tocmai aşa.

Yoga este, de fapt, o metodă de slăbire indirectă. Ea te ajută în primul rând să îţi găseşti echilibrul, să te relaxezi, să respiri corect şi să îţi îndrepţi atenţia asupra nevoilor reale ale corpului şi sufletului tău.

Aşadar, yoga nu arde „x“ calorii în 30 de minute, dar te ajută să iei decizia înţeleaptă atunci când te afli în faţa unei prăjituri sau în situaţia de a face faţă, de exemplu, unui conflict cu colegii de muncă, fără a te refugia mai apoi într-o pungă de chipsuri din cauza stresului acumulat.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite