Dieta cu efect anticoagulant
0Organismul are propriul mod de a se se apăra împotriva hemoragiilor prin închegarea sângelui. Însă, în cazul anumitor afecţiuni, este recomandat ca sângele să fie cât mai subţire, prevenind apariţia cheagurilor, ce pot pune viaţa în pericol.
Bătăile neregulate ale inimii, adică fibrilaţiile atriale, defectele congenitale, precum şi operaţiile predispun la apariţia cheagurilor de sânge, care pot provoca accidente vasculare cerebrale. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, unele alimente au rolul de a subţia sângele. Cantitatea acestor alimente trebuie stabilită de medicul specialist, în caz contrar sângele se poate subţia prea mult.
Alimente bogate în vitamina E
Având proprietăţi antioxidante, vitamina solubilă E are rolul de preveni îngroşarea sângelui. Uleiurile vegetale, presate la rece, cum sunt cele de floarea-soarelui, de măsline sau de struguri, ovăzul, năutul, nucile, migdalele şi spanacul sunt alimente bogate în vitamina E care nu trebuie să lipsească din alimentaţia celor cu probleme cardiovasculare.
Peştele gras
Tonul, somonul şi macroul sunt peştii cu un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega-3. Sunt de ajuns cel puţin 2 porţii de peşte gras pe săptămână pentru a reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Pe lângă faptul că scad valorile trigliceridelor şi ale tensiunii arteriale, acizii Omega-3 au proprietăţi anticoagulante şi sunt recomandaţi celor care suferă de ateroscleroză.
Află pe Clicksanatate.ro ce alimente cresc riscul de apariţie a cheagurilor de sânge!