Coenzima Q10  încetineşte boala Parkinson. Unde o putem găsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe măsura înaintării în vârstă nivelurile de coenzimă Q10 se reduc. Acest lucru este asociat cu numeroase afecţiuni şi suferinţe legate de îmbătrânire.

În lipsa acestei enzime prezente în toate celulele vii pur şi simplu corpul nostru nu ar putea funcţiona întrucât ea asigură energia necesară pentru ca funcţiile să se realizeze, afirmă specialiştii.

Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de coenzimă Q10 se reduce. „Obiceiurile alimentare, stresul, infecţiile pot, de asemenea, să afecteze capacitatea organismului de a asigura cantităţi adecvate de coenzimă Q10“, explică Earl Mindell în „Noua biblie a vitaminelor“.

Potrivit acestuia, s-a demonstrat că această enzimă are multe dintre proprietăţile vitaminei E crescând nivelul de energie, ameliorând funcţionarea inimii şi ajutând la vindecarea afecţiunilor gingivale, precum şi la întărirea sistemului imunitar.

Potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Afecţiuini Neurologice şi Atac Cerebral din SUA, această enzimă reduce rata de deteriorare a celulelor nervoase în cazul bolii Parkinson. Cercetătorii cred că coenzima Q10 acţionează prin îmbunătăţirea funcţionării mitocondriilor – celulele energetice ale organismului  care produc energie la nivel celular.

Multe persoane în vârstă, mai spune Mindell, cu diverse probleme la inimă au raportat o creştere semnificativă şi aproape imediată a nivelurilor de energie în urma suplimentelor cu Q10, iar persoanele cu angină au spus că a fost mai eficientă în reducerea sau eliminarea durerilor decât alte medicamente tradiţionale.

Coenzima Q10 se găseşte în cereale, carne, legume, ouă şi produse lactate, însă cantitatea în care apare se reduce semnificativ în funcţie de procesarea alimentelor, metodele de preparare sau pe măsură ce creşte timpul de stocare.

Ca supliment, Mindell recomandă o capsulă de 30 mg de maximum 3 ori pe zi.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite