Ce s-ar putea întâmpla dacă mesteci gheață, conform unor dentiști VIDEO

0
Publicat:

Medicii stomatologi semnalează riscurile pe care le implică mestecatul gheții, avertizând că acesta poate duce la apariția unor fisuri sau fracturi dentare și la o sensibilitate crescută la temperaturi calde și reci, relatează NY Post.

Gheață
Mâncatul compulsiv de gheață se numește pagofagie. Foto: istock (Arhivă)

Smalțul dinților este alcătuit din structuri asemănătoare unor tije care sunt compuse din mii de cristale microscopice", a explicat pentru USA Today Dr. Roopali Kulkarni, doctor în medicină dentară. 

Gheața este, de asemenea, considerată un cristal, așa că, atunci când presați două cristale cu forță, unul dintre ele va ceda.

Oamenii pot mesteca gheață din cauza plictiselii, a foamei sau a stresului, pentru a se lăsa de fumat, pentru a satisface poftele provocate de sarcină sau pur și simplu pentru că le place sunetul produs. 

Mâncatul compulsiv de gheață se numește pagofagie, care a fost mult timp legată de anemia feriprivă.  

Unele persoane și-au expus pe rețelele de socializare obiceiul de a mesteca gheață. O comunitate de pe Reddit numită Ice Chewers Anonymous are 8.400 de membri care prezintă modul în care reușesc să obțină „gheața perfectă". 

Oricare ar fi motivul, stomatologii recomandă să nu mai mestecați gheață. Unii chiar au apelat la TikTok pentru a arăta în detaliu ce se poate întâmpla dacă obiceiul este menținut. 

Mestecatul unor produse dure poate duce la microfracturarea dinților, a avertizat medicul stomatolog Gretchen Yarborough într-un videoclip publicat pe TikTok.

Fracturarea unui dinte este extrem de dureroasă, iar tratamentul constă în extracție, adiție de osoasă și plasarea de implanturi”.

Pentru cei care mestecă gheață în loc să se lase de fumat, experții recomandă să o lase să se topească pe limbă în loc să o ronțăie sau să renunțe complet la gheață în băuturi pentru a evita tentația. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite