Ce s-a întâmplat după ce un om de știință italian a început să mănânce ca un american
0Un cercetător italian a dezvăluit că, în timpul facultății, a început mănânce ca un american, iar efectele nu au fost deloc îmbucurătoare: glicemia și colesterolul acestuia au crescut. Ulterior, omul de știință a pus bazele unei diete populare.
Coca-Cola și hamburgerii erau unele dintre alimentele de bază ale noii sale diete din Midwestern.
„Nu a putut vedea cum mai puține fibre, mai puține legume colorate și mai mult zahăr adăugat îi afectau sănătatea inimii și îi lărgeau talia”, scrie Business Insider.
În momentul în care s-a mutat la Los Angeles pentru absolvirea facultății, după aproximativ opt ani de viață americană, vizitele la cabinetul medicului nu dădeau rezultatele la care se aștepta. A fost surprins să descopere că a dezvoltat atât colesterol ridicat, cât și hipertensiune arterială.
Ulterior, Longo s-a înscris la University of California (UCLA) pentru a studia efectele postului și ale restricției calorice asupra longevității. El și-a remodelat dieta pentru a include mai multe alimente de bază pentru longevitate și mai puține calorii.
În ce constă dieta omului de știință
A început să opteze pentru mai puțină carne și lactate, dar mai multe produse. În curând, a experimentat pe propria piele efectele benefice pentru sănătate ale unei alimentații vegetariene și minim procesate, despre care studii recente au arătat că poate îmbunătăți rapid colesterolul și poate chiar încetini îmbătrânirea.
Potrivit sursei citate, pe lângă cercetările sale din laboratorul lui Walford, Longo studiase și modul de prelungire a duratei de viață a bacteriilor și drojdiilor prin înfometare. Se întreba cum ar putea oamenii să valorifice beneficiile postului pentru longevitate, de vreme ce știa că tipurile de restricție calorică extremă practicate de profesorul său nu vor fi niciodată foarte populare.
El a lansat, de asemenea, o afacere de succes bazată pe aceeași știință. Este vorba despre o dietă de 5 zile de 200 de dolari care imită postul, care a devenit extrem de populară pentru pierderea grăsimilor.
În prezent, Longo este directorul Institutului de Longevitate al Universității California de Sud, pionier în cercetarea nutrițională anti-îmbătrânire și autor al cărții „The Longevity Diet”, bestseller internațional.
Longo a început să adune dovezi, inclusiv numeroase studii clinice independente efectuate la universități de top din întreaga lume, care arată că „unele perioade scurte de post - sau, cel puțin, păcălirea organismului să creadă că postește - pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire”. Longo crede că postul poate favoriza, de asemenea, un proces important de curățare celulară în organism, numit autofagie.
Pentru persoana obișnuită interesată de post, Longo recomandă o abordare mai echilibrată.
„În loc să renunțați la alimentele solide timp de câteva zile sau să vă curățați de sucuri, limitați-vă mesele la o fereastră de 12 ore (de exemplu, de la 8 dimineața la 8 seara), sărind peste gustările nocturne”, susține acesta.
Acesta recomandă să mâncați fasole, cereale integrale, legume, semințe și nuci. De asemenea, sugerează adulților care doresc să încerce o dietă axată pe longevitate să consume cantități „generoase” de ulei de măsline.