Ce probleme de sănătate pot fi tratate cu banane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bananele sunt bogate în vitamina B6.
Bananele sunt bogate în vitamina B6.

Datorită zahărului şi fibrelor care se găsesc în compoziţia lor, bananele sunt unele dintre cele mai recomandate alimente când vine vorba de un plus de energie. Mai mult, s-a dovedit ştiinţific că bananele au puterea de a trata o serie de probleme de sănătate, pentru care, de obicei, trebuie să luăm medicamente.

latulenţă şi constipaţie

Bananele conţin pectină, compus care accelerează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din organism. În plus, activitatea lor ca probiotic stimulează intestinele. Toţi aceşti factori reduc flatulenţa, în timp ce bananele moi influenţează funcţionarea intestinelor şi acţionează ca un laxativ natural pentru constipaţie.

Stres

Stresul are un impact negativ asupra sănătăţii noastre. Acesta afectează metabolismul şi scade nivelul de potasiu din organism. Echilibrul poate fi restabilit în urma consumului de banane. Fructele au suficient potasiu pentru normalizarea bătăilor inimii, pentru a trimite oxigenul la creier şi pentru a reglementa cantitatea optimă de apă din organism.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte afecţiuni poţi trata consumând banane.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite