Caju, gustarea sănătoasă bogată în cupru şi magneziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caju sau alunele de caju sunt fructe mai puţin cunoscute în ţara noastră, cu toate că acestea au un conţinut ridicat de cupru, de acizi graşi nesaturaţi, de magneziu şi fosfor.

Fructe originare din Brazilia, alunele de caju au un conţinut bogat de cupru, substanţă minerală al cărui rol esenţial poate fi întâlnit în numeroase procese fiziologice. Evitarea deficitului de cupru trebuie evitată deoarece are loc creşterea riscului apariţiei unui număr semnificativ de boli precum: anemia, osteoporoza, nivelul ridicat al colesterolului, precum şi probleme ale inimii, informează bodymindinstitute.com

De asemenea, alunele de caju au un nivel ridicat de magneziu, mangan şi fosfor. Magneziul este bun mai ales pentru menţinerea unui bune condiţii a sistemului osos, dar şi pentru reglarea tonusului muscular. În schimb, deficitul de magneziu poate duce la apariţia hipertensiunii arteriale, a crampelor musculare, oboselii şi posibilelor migrene

Acest tip de fructe, deşi are un conţinut mai mic de grăsimi decât cel al majorităţii fructelor oleaginoase, are un procent de aproape 75% de acizi graşi nesaturaţi.

Studiile de specialitate arată că alunele de caju nu reprezintă un pericol pentru cei care doresc să-şi menţină un nivel echilibrat al greutăţii.

Printre beneficiile consumului de caju putem menţiona:

1.Recomandat pentru sănătatea inimii – grăsimile monosaturate sunt bune pentru o inimă, îmbunătăţind funcţionarea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor.

2.Indicat pentru oase mai puternice – conţinutul de magneziu şi calciu, precum şi vitamina K regăsite în fructele de caju contribuie la îmbunătăţirea flexibilităţii încheieturilor, dar şi a oaselor.

3.Bun în lupta de prevenire a cancerului – proatocianidele ajută la blocarea divizării celulelor canceroase, iar antioxidanţii au proprietăţi indicate în lupta împotriva radicalilor liberi.

4.Previne apariţia pietrelor la bilă – consumul regulat de alune de caju reduce  riscul apariţiei pietrelor la bilă cu aproximativ 25-30%    

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite