Beneficiile ceaiului de vâsc
0
Beneficiile ceaiului de vâsc. Ceaiul de vâsc este un remediu extraordinar pentru numeroase afecţiuni şi boli, printre acestea numărându-se: reglarea glicemiei la cei cu diabet, menţinerea tensiunii arteriale la valori optime sau tratarea tusei.
Beneficiile ceaiului de vâsc. Întăreşte imunitatea organismului
Pentru creşterea imunităţii organismului, e indicat să consumi zilnic o cană cu ceai de vâsc pe care să o pregăteşti aproape complet de seara (peste noapte pui la macerat o linguriţa de vâsc într-un pahar de apă, iar dimineaţa se încălzeşte lichidul şi se strecoară).
Tensiunea arterială la valori optime
Datorită substanţelor conţinute (acetilcolină), vâscul este de mare ajutor în tratarea hipertensiunii arteriale, reuşind să menţină la valori normale tensiunea arterială.
Beneficiile ceaiului de vâsc. Leac pentru bolile cardiace
Ceaiul de vâsc este indicat mai ales bolnavilor hipertensivi deoarece stimulează funcţia cardiacă, calmează inima şi acţionează benefic în cazul tulburărilor circulatorii.
Reglează tulburările menstruale
Ciclurile menstruale abundente pot fi normalizate cu ajutorul vâscului. Este necesar să bei, timp de jumătate de an, câte o cană de ceai preparat din această plantă, în fiecare dimineaţă. Ceaiul de vâsc este de mare ajutor şi în cazul bufeurilor şi palpitaţiilor care însoţesc menopauza.
Beneficiile ceaiului de vâsc. Calmează tusea
Datorită flavonoizilor şi vitaminei C, pulberea de vâsc reduce simptomele răcelii şi calmează tusea.
Contraindicaţii
Copiii mici, femeile însărcinate şi cele care alăptează nu trebuie să bea ceai de vâsc. Specialiştii susţin că e bine să culegi doar crenguţele de vâsc de pe măr, păr, prun, gutui, pin sau brad, cele de pe alte tipuri de copaci fiind toxice. Însă, cel mai bine este să cumperi preparate dinvâsc din magazinele de specialitate.