Beneficiile ceaiului de sunătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceai de sunătoare. FOTO Arhivă Adevărul
Ceai de sunătoare. FOTO Arhivă Adevărul

Printre beneficiile ceaiului de sunătoare, considerat cel mai indicat remediu tradiţional pentru combaterea depresiei, se numără şi tratarea rănilor sau cicatrizarea arsurilor minore.

În compoziţia acestui tip de plantă se regăsesc numeroase substanţe cu efecte benefice: colina, hipericina, saponinele, uleiul volatil, acidul valerianic, flavonoide şi taninuri sunt câteva dintre acestea.

Ceaiul de sunătoare prezintă proprietăţi antiseptice, sedative, antiinflamatoare, cicatrizante şi astringente.

Beneficiile ceaiului de sunătoare. Indicat în lupta împotriva depresiei

Numeroase studii au demonstrat că ceaiul de sunătoare este la fel de eficient precum antidepresivele, dar are mult mai puţine reacţii adverse decât acestea. De asemenea, alungă durerilor de cap sau migrenele. 

Tratarea rănilor deschise

Ceaiul de sunătoare tratează cu succes rănile deschise, rănile purulente, plăgile provocate de tăieturi, eczemele, acneea, furunculele sau înţepăturile de insecte. De asemenea, poate fi folosită şi în cazul iritaţiilor sau împotriva unor alergii. 

Beneficiile ceaiului de sunătoare. Tratarea hemoroizilor

Extractul de sunătoare este folosit în tratarea hemoroizilor prin spălări, aplicându-l toată noaptea în cazul inflamaţiilor de colon. 

Alcoolism şi mahmureală 

Datorită hiperforinei, o substanţă activă din sunatoare, ajuta la tratarea alcoolismului şi mahmurelii. Pentru a combate alcoolismul, este recomandat să bei cel puţin câte o cană de ceai după micul dejun şi cină, timp de 4-6 săptămâni.

Beneficiile ceaiului de sunătoare. Sinuzită şi tuse 

Sunătoarea are şi proprietăţi antivirale şi antibiotice care ajută la ameliorarea congestiei şi a tusei. Dimineaţa şi seară trebuie consumată câte o cană ceai de sunătoare pentru ca acest remediu să-şi facă efectul.

Contraindicaţii

Nu este recomandat consumul acestui tip de ceai celor care folosesc medicamente anticoagulante sau antidepresive, dar şi în cazul femeilor care sunt însărcinate sau alăptează.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite