Articol publicitar

Apicole pentru sănătate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cecilia Caragea, consultant comunicare pentru Apiland, a explicat la Adevărul Live, într-o emisiune moderată de Diana Duţescu, care sunt beneficiile produselor apicole asupra sănătăţii şi cum trebuie să le consumam, de ce ar trebui sa alegem aceste produse in forma lor cruda (asa cum au fost ele recoltate de la stup) si pentru ce afectiuni sunt indicate. Iata beneficiile laptisorului de matca, polenului crud, pasturii si propolisului.

Lăptişorul de matcă

Cel mai pretios produs al stupului este laptişorul de matcă. Numit de vechii greci sursa tinereţii veşnice, lăptişorul de matcă este un adevărat elixir al tinereţii, al sănătăţii şi al frumuseţii. Lăptişorul de matcă conţine o serie întreagă de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, dintre care unii nu pot fi sintetizaţi de organismul nostru. Tocmai de aceea lăptişorul de matcă este un supliment alimentar esenţial!

Prin continutul său de 10-HDA (care are un puternic efect antiviral, antibacterian şi antifungic), lăptişorul de matcă ne întăreste sistemul imunitar. Ne scapă de răceli, de gripe, de tot felul de infecţii şi face ca rănile să ni se vindece mult mai repede.

Lăptişorul de matcă este si singura sursă naturală de acetilcolină, o substanţă esenţială în transmiterea influxului nervos, ceea ce face ca lăptişorul de matcă să îmbunătăţească memoria, să crească puterea de concentrare şi randamentul intelectual. Este excelent în perioada de creştere a copiilor, în perioadele de examene, dar şi atunci când încep să apară primele semne de degradare neuronală.

Pe piaţă de la noi, compania Apiland se remarcă prin faptul să oferă consumatorilor produse apicole în formă lor pură şi crudă, cea mai indicată formă pentru a beneficia de efectele maxime ale acestora asupra sănătăţii. (In plus, accesând http://www.apiland.ro/laptisor-de-matca-100g-25g-gratis-9-3 veţi avea surpriza ca - la cumpărarea unei cutii de 100 grame de lăptişor de matcă - să primiţi gratuit o cutie de 25 de grame de lăptişor de matcă. Şi veţi vedea că o cură cu lăptişor de matcă vă va face mult mai sănătoşi, mai energici, mai viguroşi!)

Pentru cei carora nu le place gustul lăptişorului de matcă, care este - ce-i drept - un pic cam acrişor, Apiland a lansat două tonice apicole, care nu numai că sunt sănătoase, dar au şi un gust foarte plăcut şi sunt foarte simplu de administrat.

Este vorba de Tonicul apicultorului, în care lăptişorul de matcă este dizolvat în miere, alături de polen şi propolis, şi de Tonicul regal, în care lăptişorul de matcă este dizolvat în miere alături de ginseng, pe care orientalii îl numesc rădăcina vieţii şi care, ca şi lăptişorul de matcă, are darul de a întârzia procesul de îmbătrânire.

Aveţi nevoie de un argument în plus pentru a alege lăptişorul de matcă pur sau aceste combinaţii ideale pentru sănătate, tinereţe, energie şi vigoare?! Gândiţi-vă doar că regina - pe care albinele o hrănesc toată viaţa doar cu lăptişor de matcă - trăieşte de aproape 50 de ori mai mult decât o albină lucrătoare şi, în plus, depune zilnic peste 1000 de ouă. In plus, studii ale cercetătorilor japonezi au dovedit astazi că lăptişorul de matcă are aceste efecte şi în cazul nostru - creşte durata vieţii şi... fertilitatea, fiind indicat atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor.

 Polenul crud

Strâns cu hărnicie de albine, polenul este unul dintre cele mai complete alimente, un adevărat miracol al naturii, utilizat încă din Antichitate, atât că medicament natural, cât şi că factor de întreţinere a organismului. Astăzi, prin numeroase studii clinice şi de laborator, i-au fost demonstrate pe deplin virtuţile terapeutice.

Spre deosebire de polenul purtat de vânt, anemofil, cel recoltat de albine, entomofil, nu produce alergii. Mai mult, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu până la 40%. 

Este o mare diferenţă între polenul uscat, în care, prin uscare, au fost distruse majoritatea substanţelor active, şi polenul crud. Polenul crud este una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale şi se digera foarte uşor. Este ideal pentru vegetarieni şi pentru cei care ţin post.

Excelent pentru copii şi pentru vârstnici, combate stările de oboseală şi anemiile, este un puternic mineralizant şi vitaminizant natural, creşte capacitatea de efort, întăreşte sistemul imunitar, detoxifica organismul şi este un bun antibiotic natural, combate bronşitele, tusea şi gripă.

 Pe lângă Polenul Crud Poliflor, care combină efectele benefice ale polenului recoltat de albine de la sute de tipuri de flori şi care poate varia în mod semnificativ în funcţie de anotimp şi de loc, de pe www.apiland.ro puteţi alege şi polen crud monoflor, care prezintă o acţiune specifică, mult mai puternică. Puteţi alege:

Polen Crud de Păducel - un excelent protector al inimii,

Polen Crud de Sălcie - protejează vederea,

Polen Crud de Trandafir sălbatic - protejează colonul şi susţine imunitatea,

Polen Crud de Castan Dulce şi Mur - excelent pentru circulaţia sanguină, 

Polen Crud de Iarbă Neagră - protejează rinichii,

Polen Crud de Prun - susţine echilibrul digestiv, 

Polen Crud de Măr - susţine întregul metabolism, 

Polenul Crud de Flori de munte - excelent pentu frumuseţe, pentru o piele strălucitoare, păr rezistent şi unghii sănătoase.

Fiecare dintre aceste sortimente de polen crud prezintă un ansamblu mult mai larg de acţiuni terapeutice, demonstrate de cercetările moderne, pe care le puteţi află de la Apiland, apelând 0371.78.00.78, http://www.apiland.ro/laptisor-de-matca-100g-25g-gratis-9-3

Păstură, "pâinea albinelor"

Păstură este un polen fermentat în cadrul proceselor naturale din interiorul stupului. Albinele culeg polenul din flori, îl aduc în stup, îl depozitează în celulă-fagure, alături de miere şi diverse enzime. Temperatură şi umiditatea specifice stupului fac că acest polen să fermenteze, rezultând păstură, care mai este cunoscută şi sub numele de a€œpainea albinelor”. Este un produs apicol benefic pentru foarte multe afecţiuni, mai ales pentru cele ale ficatului. Organismul nostru o digera şi o asimilează foarte bine. Păstură are un gust dulce-acrişor şi are o aciditate sporită, care o face mult mai uşor asimilabila. 

Este recomandată celor care suferă de afecţiuni din zonă tubului digestiv, cum ar fi reglarea tranzitului intestinal, afecţiuni ale colonului, constipaţii cronice, enterocolite, colite de fermentaţie, dar mai ales celor cu probleme hepatice. Păstură este benefică şi în cazul anemiilor.

Păstură reprezintă şi un element esenţial pentru frumuseţe, reprezentând în egală măsură un factor nutriţional pentru celulele pielii şi o componenţa importantă a măştilor cosmetice, în care este folosită în combinaţie cu miere, lăptişor de matcă şi extracte florale.

Propolisul, cel mai bun antiobitic natural

Toată lumea ştie despre beneficiile nutriţionale ale produselor stupului, de conţinutul lor în vitamine, minerale şi enzime, dar credem că ar trebui vorbit mai mult şi despre faptul că sunt şi nişte remedii farmaceutice cu totul şi cu totul deosebite. Tinctura de propolis, de pildă, are proprietăţi antiseptice, antibiotice, antivirale şi antiinflamatoare, fiind cel mai puternic dezinfectant natural. În plus, calmează la nivel local. De exemplu, la nivelul cavităţii bucale, după o intervenţie a medicului dentist. Tot în igiena dentară, propolisul este foarte bun în tratarea gingivitelor şi paradontozei. De asemenea, ajută mult în luptă împotrivă tuturor tipurilor de virusuri, fiind recomandat în stările gripale, precum şi în cazul durerilor de gât acute.

În greaca veche, propolis înseamnă a apăra cetatea (pro-polis). I s-a dat acest nume pentru că el reprezintă substanţă cu ajutorul căreia albinele se apăra de factorii de mediu care le-ar putea daună. Pentru om, propolisul acţionează la fel, protejându-l de bacterii şi de infecţii. Îl putem consumă că atare, pur, brut, mestecându-l, sau sub formă de tincturi.  Unguentele pe bază de propolis se aplică pe răni uşoare, iar tinctura e folosită pentru a dezinfecta pielea sau pentru a luptă împotrivă infecţiilor faringiene.

Propolisul se obţine prin răzuirea pereţilor stupului, la o temperatură de peste 20 de grade Celsius, însă pentru consumul uman el trebuie să fie purificat.

Pentru beneficiile apicolelor pentru sănătate, puteţi urmări inregistarea emisiunii de la Adevărul LIVE care a abordat acest subiect de interes. 

Care sunt beneficiile lăptişorului de matcă şi ale altor produse apicole

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite