5 remedii naturale pentru durerile de stomac
0În cazul în care stomacul tău începe să „vocifereze“ de durere şi preferi să nu apelezi la medicamente sau tincturi şi la ingredientele lor îndoielnice, atunci poţi opta pentru un remediu natural.
Cele cinci remedii propuse de „Treehugger“, nu sunt nici noi, nici necunoscute. Sunt folosite de secole, iar nenumărate studii le-au confirmat beneficiile.
1. Ardeiul iute
Sună ciudat, dar un studiu realizat de Universitatea din New York, SUA, prezintă capsaicina din ardeiul iute ca remediu eficient împotriva durerilor de stomac. Unui grup de oameni care sufereau de indigestie li s-au dat 2,5 grame de boia de ardei iute pe parcursul unei zile (înainte de masă), timp de cinci săptămâni. Altui grup cu aceleaşi probleme i s-a administrat un placebo (n.r. - substanţă inactivă folosită ca element de control în experimente) în aceeaşi perioadă de timp. În cea de-a treia săptămână de tratament, cei care luau boia de ardei iute nu mai sufereau de dureri de stomac, nu mai erau balonaţi şi scăpaseră de senzaţia de greaţă. Împotriva indigestiei, se recomandă ardeiul iute (boiaua de ardei iute) în doze de jumătate de gram sau un gram pe zi, înainte de masă.
2. Muşeţelul
Muşeţelul relaxează muşchii superiori ai tractului digestiv. „Ceaiul de muşeţel este un remediu excelent pentru durerile de stomac, pentru că are proprietăţi de sedativ şi antiinflamatoare, contribuind la uşurarea disconfortului stomacal“, susţine Andrew Weil, specialist în medicină holistică din SUA.
3. Ghimbirul
Principalul element din ghimbir este gingerolul, un puternic antioxidant care taie greaţa şi durerea. Proprietăţile antiinflamatoare ale ghimbirului influenţează sucurile digestive şi neutralizează acizii stomacali. Acest leac este folosit de oameni de mii de ani şi este încă recomandat de profesionişti împotriva greţei şi vărsăturilor. Un simplu ceai de ghimbir cu puţină miere va face minuni pentru stomac.
4. Menta
Menta îmbunătăţeşte funcţiile vezicii biliare, de care organismul se foloseşte pentru digerarea grăsimilor. Un ceai de mentă va reduce gazele şi durerile abdominale, însă nu trebuie băut în cazul în care indigestia este asociată cu refluxul gastro-esofagian.
5. Chimenul
Chimenul este foarte folosit în bucătăria indiană şi beneficiile lui împotriva crampelor, indigestiei acide sau gazelor sunt binecunoscute. Chimenul acţionează ca un carminativ, adică un medicament care calmează durerile abdominale şi favorizează evacuarea gazelor intestinale. O linguriţă de chimen pe zi este doza recomandată în problemele digestive.
Citeşte şi:
Cum calmezi natural durerile în gât
Îţi simţi gâtul uscat şi te ustură? Pot fi de vină virozele de sezon, dar şi aerul uscat din încăperile încălzite. Mai ales atunci când răguşeala şi durerile în gât aproape că nu te mai lasă să vorbeşti, e bine să apelezi la ajutoare din natură recomandate de specialişti.
Moduri surprinzătoare de a lupta contra migrenelor
Dacă suferi de dureri de cap, probabil că ai încercat tot felul de tratamente chiar şi pentru a le preveni atunci când simţi că se apropie. Dacă nu ai avut încă succes, nu trebuie să disperi: poate mai sunt unele remedii pe care nu le-ai încercat.
O cauză frecventă a durerilor de spate este adesea omisă de medici
După ce mai mulţi medici din oraşul natal nu au reuşit să-i identifice cauza durerilor persistente de spate, un american de peste 50 de ani a căutat în toată lumea un specialist care să poată să-i pună un diagnostic precis. A descoperit că suferă de o problemă deloc rară, dar care adeseori le scapă medicilor: disfuncţia articulaţiei sacroiliace.
Este surpinzător cât de multe lucruri din jurul nostru ne pot face rău fără să ne dăm seama. Există multe cauze ale durerii care sunt atât de incredibile, încât nici măcar nu ne-ar putea trece prin cap: de la prea mult somn până la trimiterea mesajelor pe telefonul mobil, cauzele durerii sunt nenumărate.