Statistică: cu ce alimente se îneacă cel mai des copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele unui studiu realizat în SUA, între anii 2001 şi 2009, arată că 112.000 de copii au ajuns la camerele de urgenţă ale spitalelor după ce s-au înecat cu diverse alimente.

Conform cercetării desfăşurate pe perioada celor opt ani, cei mai mulţi dintre copiii cu vârste de până la 14 ani, cu precădere cei cu vârste de până în cinci ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă pentru că se înecaseră cu diverse timpuri de bomboane tari, mai exact un număr de 16.100 (15%) de cazuri, conform Huffington Post. 

Tot bomboanele, dar de alte consistenţe, au ocupat locul secund în topul alimentelor care se fac vinovate de accidente de ingerare cu 13.324 de cazuri (12.8%), 12.671 s-au înecat cu bucăţi de carne (12.2% ), oasele s-au făcut vinovate de 12.496 de vizite (12%), alţi 10.075 (9.7%) au ajuns pe mâna medicilor din cauza diverselor fructe şi legume crude, laptele matern, formulele de lapte şi alte tipuri de lapte au reprezentat 6.985 din totalul cazurilor (6.7% ), diversele tipuri de seminţe şi de nuci s-au făcut vinovate de 6.771 de incidente (6.5%) , 4.826 (4.6%) de cazuri au fost provocate de popcorn, chipsuri şi covrigei, 3.186 (3.1%) de copii s-au înecat cu diverse tipuri de biscuiţi şi prăjiturele, 2.660 (2.6%) au ajuns la spital din cauza hot-dogilor şi a altor tipuri de cârnaţi, ingerarea incorectă a pâinii şi a produselor de patiserie a fost motiv de spitalizare pentru 2.385 de minori (2.3%), iar pe ultimul loc s-au clasat cartofii prăjiţi cu 876 (0.8%) vizite medicale.

Dintre copiii care au ajuns la urgenţe, cei care s-au înecat cu diverse tipuri de cârnaţi, cu seminţe şi cu nuci au avut nevoie de spitalizare cel mai des.

În lumina acestor rezultate, specialiştii din cadrul Spitalului de Copii din Columbus, în Ohio, atrag atenţia părinţilor că minorii cu vârsta de până la cinci ani sunt cei mai predispuşi la accidente de acest fel.

Astfel, Academia Americană de Pediatrie recomandă ca părinţii să evite să le ofere copiiilor de 4-5 ani bomboane tari, gumă de mestecat şi să taie în bucăţi potrivite fructele şi legumele crude înainte ca aceştia să le mănânce.

Nu în ultimul rând, pediatrii atrag atenţia ca cei mici să fie supravegheaţi în timp ce iau masa şi să nu fie lăsaţi să alerge, să se joace sau să stea întinşi în timp ce mănâncă.

Cel mai important este ca părinţii şi alte persoane care au în grijă copii, să cunoască tehnici de acordare a primului ajutor în caz de nevoie. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite