Profesorii dezvăluie lucrurile pe care părinţii ar trebui să le facă pentru a le asigura copiilor succesul în viaţă: „Forţează-i să închidă monitoarele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea a subliniat că expunerea mare la tehnologie este un dezavantaj FOTO Shutterstock
Majoritatea a subliniat că expunerea mare la tehnologie este un dezavantaj FOTO Shutterstock

Mai multe studii au relevat faptul că implicarea părinţilor în educaţia copiilor este un factor mai important în succesul viitor al acestora decât orele petrecute la şcoală. Mai mulţi profesori au dezvăluit care sunt activităţile care garantează reuşita viitorului adult.

Cercetările efectuate de specialişti de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, Universitatea Brigham Young şi Universitatea din Carolina au demonstrat că implicarea părinţilor în educaţia micuţilor este crucială pentru succesul în viaţă al acestora. 

Pentru a afla ce ar trebui să facă părinţii pentru a se asigura că micuţii lor vor excela în viaţă, jurnaliştii de la Business Insider au cerut sfatul mai multor profesori, peste 40. Deloc surprinzător, majoritatea au subliniat că este esenţial ca părinţii să limiteze accesul la tehnologie celor mici şi să îi încurajeze să citească în schimb. 

Iată rezultatele:

Citiţi împreună

Încurajarea acestui obicei a fost cel mai popular răspuns al profesorilor. „Citiţi-le, citiţi cu ei şi rugaţi-i să vă citească.“ (profesor de istorie din Boston) 

Forţează-i să închidă monitoarele

„Îmi doresc ca mai mulţi părinţi să le citească copiilor lor şi să-i încurajeze să citească. De asemnenea, cred că părinţii ar trebui să-şi încurajeze copiii să meargă pe jos, să privească norii şi să se joace afară. Tinerii de azi petrec peste 11 ore în faţa ecranelor. Mă sperie acest lucru. Este ca şi cum nu ştiu cum să fie singuri şi mă îngrijorează cum va impacta acest obicei gândirea independentă.“ (profesor de limba engleză la o şcoală privată din New York)

Fii un bun exemplu

„Dacă vrei ca micuţii să fie atraşi de cărţi, atunci fii tu primul care citeşte. Dacă vrei să-şi îmbunătăţească abilităţile scriitoriceşti, începe să le scrii scrisori. Vrei să fie pricepuţi la matematică? Încetează să le mai spui că urăşti matematica!“

Nu le permite să fie leneşi

„Asigură-te că şi-au făcut temele!“ (profesor de studii sociale din New York)

Aveţi grijă la alimentaţia lor

„Mai puţine grăsimi şi zahăr şi mai mult sport.“ – profesor din Londra. 

Mâncaţi împreună

„Cred că mesele în familie sunt un moment ideal pentru a povesti ce vi se întâmplă. Când părinţii şi copiii pot discuta despre lucrurile petrecute peste zi, bune şi rele deopotrivă, cred că adulţii pot înţelege mai bine ce se întâmplă în viaţa copiilor lor. Comunicarea constantă este una dintre multele chei care asigură succesul unui individ pe tot parcursul vieţii.“ (profesor din New York) 

Setează aşteptări mari de la copiii tăi

„Ştiu că mulţi părinţi se străduiesc din greu şi ştiu că nu le pot cere să petreacă mai mult timp cu micuţii pentru că pur şi simplu nu pot face acest lucru. Ştiu că foarte mulţi nu îi pot ajuta la teme pentru că nu au timp sau, în unele cazuri, chiar nu se pricep. Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să aibă aşteptări mari de la copiii lor şi să le spună acest lucru, pentru că dacă nu primesc nota maximă, măcar ştiu că trebuie să facă tot posibilul să se apropie de ea. Dacă aşteptările sunt stabilite la o notă medie, atunci nu vor încerca să îmbunătăţească lucrurile. Trebuie să stabiliţi nişte aşteptări astfel încât copilul să se simtă motivat să încerce să obţină note cât mai bune şi să înveţe cât mai bine, chiar dacă părinţii nu sunt în preajmă.“ (profesor din New Jersey)

Implică-te

„Inevitabil, părinţii care vin la şedinţe sunt părinţii copiilor care se descurcă bine la şcoală. Unii părinţi nici măcar nu-şi dau seama că micuţul lor eşuează. Nu răspund la mesaje, la telefoane, la e-mailuri şi refuză să vină la şedinţe. Nu e de ajuns să-l întrebi pe copil cum merge şcoala, pentru că el îţi va spune că e totul în regulă şi că nu are teme. Întreabă profesorul.“ (profesor de limba engleză din New York) 

Fii prietenul profesorului, nu duşmanul lui

„Asigură-te că ştie că tu şi profesorul lui sunteţi în aceeaşi echipă în ceea ce priveşte disciplina, succesul la şcoală şi sănătatea socială şi emoţională. Copilul nu trebuie să aibă impresia că părinţii îl vor salva de profesor de fiecare dată când nu face alegeri înţelepte în ceea ce priveşte studiile.“ (director educativ din New York)

Încurajaţi interacţiunile diverse

„Expune-ţi copilul, lasă-l şi încurajează-l să interacţioneze cu diferiţi copii pentru a învăţa cum să se joace şi cum să colaboreze în mod corespunzător cu ceilalţi. Mai puţină tehnologie şi mai multă interacţiune.“ (fostă profesoară din Massachusetts) 

Distraţi-vă împreună

„Petreceţi timp jucându-vă cu ei.“ 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite