Îţi cauţi iubirea online? Ce emoticoane ar trebui să foloseşti ca să o cucereşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Feţe zâmbitoare, inimioare, zâmbete ruşinoase - sunt câteva dintre emoticoanele care ajută într-o conversaţie online între doi necunoscuţi, arată un studiu al unui site de dating din România. În plus, acesta mai arată că discuţiile banale au cele mai puţine şanse de reuşită şi că românii urăsc să discute despre... vreme.

Aproape 70% din conversaţiile online încep cu “Bună, ce faci?”, însă de cele mai multe ori nu sunt urmate de răspunsul dorit, arată un sondaj Sentimente.ro. Motivul: partenerul îşi doreşte o conversaţie semnificativă, care să dovedească faptul că eşti cu adevărat interesat de persoana sa. 17% spun ceva legat de profilul interlocutorului, în timp ce 12% aleg ca metodă de abordare o glumă sau ceva amuzant. 4,5% se consideră prea puţin inspiraţi şi decid să folosească un mesaj-şablon, care să-i ajute să spargă gheaţa.

Pentru a face diferenţa între zeci de mesaje primite, cei care apelează la datingul online pentru a-şi găsi un partener spun că simt nevoia de a începe o conversaţie cu substanţă. Astfel, 47% din cei care au răspuns la sondajul site-ului de dating au precizat că ar prefera să înceapă o discuţie pornind de la o informaţie prezentată în profilul personal. Tocmai de aceea, 53% din respondenţi au declarat că li se pare important ca acesta să fie foarte atent completat, să conţină informaţii relevante, care să poate duce la o conversaţie.

O treime se uită la fotografia de profil

Fotografia de profil este esenţială şi punct de plecare în conversaţie pentru un procent semnificativ: 28% spun că aceasta este cea care atrage atenţia asupra profilului. De altfel, vizualizarea multor profiluri şi interacţiunea cu persoane de interes reprezintă reţeta succesului pentru cei care îşi caută perechea online, au mai declarat peste jumătate dintre respondenţi. Şi pentru că o conversaţie în online este şi ea însoţită de mesaje non-verbale, tot mai mulţi utilizatori folosesc emoticoane pentru a se exprima. Astfel, 44% le consideră relevante într-o conversaţie, iar 61% le folosesc des şi foarte des.

                                

emoticoane

“Dacă în 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an, în 2018 am ajuns la 6,2 milioane de mesaje schimbate într-o lună între utilizatorii site-ului. Digitalizarea relaţiilor şi uşurinţa cu care se leagă acum o conversaţie online a dus la o dinamizare a acestora, astfel încât o primă conversaţie durează în medie 10 minute. Acest interval este considerat suficient de utilizatorii Sentimente.ro pentru a-şi da seama dacă doresc să meargă mai departe cu discuţiile şi să se întâlnească şi în offline”, a explicat Flori Dragomir, vicepreşedinte co-fondator Sentimente.ro.

Cele mai multe emoticoane folosite de utilizatori sunt folosite pentru a transmite o stare de veselie, pentru a sublinia că discuţia este interesantă şi face plăcere, pentru a însoţi complimente şi pentru a răspunde la glume. De asemenea, utilizatorii, în special femeile, folosesc emoticoane pentru a flirta, preferându-le în locul unor declaraţii directe.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite